World Paella Day Cup 2022

We tellen af naar 20 september, want dan is het zoals elk jaar de Internationale Dag van de Paella. Op deze dag wordt het meest prestigieuze rijstgerecht van de Valenciaanse gastronomie gevierd. Naast de Wereld Paella Dag wordt er ook voor de derde keer op rij de World Paella Day Cup georganiseerd, een zoektocht naar de chef-kok die de lekkerste paella ter wereld maakt buiten Spanje.

De editie van dit jaar telt een aantal nieuwigheden: Spanje behoudt zijn rol als gastheer, maar neemt voor het eerst niet zelf deel aan de wedstrijd. Daarnaast verwelkomt Valencia de finalisten voorafgaand aan de World Paella Day Cup voor een unieke ervaring tijdens de dit jaar toegevoegd World Paella Day Cup Stage. De finalisten zullen naar Valencia afreizen om tijdens deze 'stage' alle geheimen, tips en producten te leren kennen onder begeleiding van de beste paella-experts, zoals Santos Ruiz, van de D.O. Arroz de València; Toni Montoliu, eigenaar en chef-kok van La Barraca de Toni Montoliu; Rafa Margos, chef-kok van Les Bairetes; en Chabe Soler, winnaar van de WPD Cup 2020.

Chef-koks van over de hele wereld

Alle chef-koks die aan deze wedstrijd willen deelnemen, moeten een formulier invullen, samen met een foto en een video van maximaal 59 seconden, waarin ze zich voorstellen, hun professionele verhalen vertellen, aangeven welk land ze vertegenwoordigen en waarom ze willen deelnemen aan de derde World Paella Day Cup.

De beste inzendingen gaan door naar de eindfase en hun video's worden geüpload op de officiële website. Van 1 tot en met 26 juni kon het publiek stemmen op zijn favoriete kok, hieruit volgen dan de uiteindelijke finalisten.

World Paella Stage

Dit jaar worden de finalisten van 16 tot 19 september uitgenodigd in Valencia voor de World Paella Stage, een reis naar de geboorteplaats van de paella waar zij verschillende ervaringen zullen beleven met de belangrijke chef-koks en producenten uit de sector.

Na afloop van de training staan de finalisten op 20 september in La Marina de Vlència tegenover elkaar om te zien wie zich de beste paellakok van 2022 mag noemen. De winnaar ontvangt een trofee waarmee hij of zij wordt uitgeroepen tot winnaar van de 3e editie van de World Paella Day Cup. Bovendien ontvangen de deelnemers een gepersonaliseerd jasje en een certificaat van hun status als finalist. Het evenement kan live via streaming gevolgd worden.

Meer info vind je via deze link

Alle regels en informatie over de wedstrijd

 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels