Winter in Wimereux

Wimereux ligt net ten noorden van Boulogne-sur-Mer aan de monding van de rivier de Wimereux. Het is één van de de grootste en populairste badplaatsen langs de Opaalkust.

Wimereux ligt net ten noorden van Boulogne-sur-Mer aan de monding van de rivier de Wimereux. Het is één van de de grootste en populairste badplaatsen langs de Opaalkust. En net als aan de Belgische kust kan het er in de winter stevig stormen en waaien. Een portret bij Windkracht 10.

Bij helder weer kan je van op het strand van Wimereux de rotskust van Engeland aan de overkant van het Kanaal zien. Maar daar is geen sprake van als je zoals wij bij springtij over de dijk wandelt. Dan is het voortdurend opletten dat de hoog opspattende golven die tegen de dijk beuken je niet te grazen nemen.

Parel van de Opaalkust

Wimereux ligt op slechts 230 kilometer van Brussel en is één van de de meest authentieke en charmante badplaatsen aan de Noordfranse kust. Haar belangrijkste troeven: een uitzonderlijk erfgoed - de mooie geklasseerde villa’s uit de Belle Epoque - en een prachtig zandstrand van anderhalve kilometer lang. In de vallei van de Wimereux is alles eenvoudig. Je kan er één van de tachtig kleine kastelen en herenhuizen ontdekken. Of genieten van de prachtige vergezichten tijdens een wandeling door het Regionaal Natuurpark van 2 Caps en Marais d’Opale dat zich uitstrekt van Boulogne tot Calais.

Wimereux ligt in het hart van de beschermde site 2 Caps. Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez liggen slechts vijf kilometer van elkaar. Ze vormen beiden een schiereiland aan de kliffen met steile witte krijtrotsen. Cap Blanc-Nez is het hoogst met zijn 134 meter. Cap Gris-Nez heeft een vuurtoren, die 72 meter boven het niveau van de zee uittorent.

Geneugten van de zee

Slenteren, ademen, uitwaaien,… Hier kan je genieten van de geneugten van de zee. En dat het hele jaar door. In de herfst ademt Wimereux diep. De wind blaast in vlagen en het geschreeuw en het gelach weerklinkt van kinderen die gewikkeld zijn in warme wollen truien. Dit is de tijd van de vliegers, de strandraces door de plassen en de suikerwafels na een lange wandeling. De wangen kleuren dan roder dan appels. Geluk!

In de winter moet je aandachtig luisteren in Wimereux. Want dan gaat de stad schuil onder een laag sneeuw. Het strand, de kliffen, de velden; alles ligt er stil en verlaten bij. Je hoort geen geluid. Alleen af en toe de schreeuw van een meeuw en het kabbelen van de golven tegen de zeewering. De stilte en de lucht zijn prachtig. Het enige wat beweegt, is een eenzame surfer. Passie!

TIP: Wandelen langs de Opaalkust

Volg een van de vele wandelpaden langs de Opaalkust. Ze brengen je langs kliffen, duinen, bossen en moerassen.

Drie mooie wandelpaden in de buurt van Wimereux:

• Het pad “Pointe aux Oies” van 10km (duur: ongeveer 2u30)

• Het pad “Parcours impérial” van 7 of 14 km (duur: ongeveer 1u45 en 3u30)

• Het pad “Mont Duez” van 9km (duur: ongeveer 2u15)

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In het gezellige kustdorpje Ambleteuse aan de Opaalkust word je hartelijk verwelkomd door gastvrouw Jennifer in hotel Les Argousiers. Dit driesterrenhotel ligt op slechts 10 minuten lopen van het strand van Ambleteuse.

..."
"
Deze B&B is gevestigd in een kasteel met oog voor het oorspronkelijke karakter. Door de 2.500 vierkante meter grote kasteeltuin stroomt de Leie. De grote troef is de warme en familiale sfeer die je meteen thuis doet voelen.
..."
"

Dit hotel, dat gevestigd is in een Jezuïeten klooster uit de 17e eeuw, is het meest originele etablissement van de stad Arras. Men heeft het historische karakter weten te behouden en daaraan kwaliteit, verfijning en service toegevoegd, wat dit hotel tot een charmant onderkomen maakt.

..."
GRANDE reporter Kevin De Vos
bezocht dit hotel en schreef:
"

Dit oude klooster werd met veel smaakgevoel omgetoverd tot een aangenaam designhotel. De kamers van dit sfeervol 15e-eeuws pand liggen rondom de binnentuin, zijn ruim en hebben hier en daar nog authentieke elementen.

..."
GRANDE reporter Louis Waelkens
bezocht deze B&B en schreef:
"

Vier hippe en unieke kamers pal in het centrum van Rijsel met persoonlijke ontvangst en huiselijke sfeer. De eigenaars zijn verstokte fans van hun stad en willen dit maar al te graag overdragen op hun gasten. De B&B beschikt ook over een bibliotheek en een salon.

..."
GRANDE reporter Kevin De Vos
bezocht dit hotel en schreef:
"

Lichte kleuren en Louis XVI-meubilair zorgen voor een op-en-top Frans sfeertje.

..."
"

Dit fantastische herenhuis, in romantische bouwstijl uit de 19e eeuw, bevindt zich in de buurt van Boulogne sur Mer. U kunt zich ontspannen tijdens een wandeling in het park van 5 hectaren met eeuwenoude bomen, veelkleurige rozenstruiken en een meertje dat gevoel wordt door een bron.

..."
"

Kamers in een oud herenhuis en een traditioneel restaurant met Franse keuken. Noeux-les-Mines ligt kortbij Museum Louvre-Lens, Bethune en Arras. Behoort tot de Qualys-keten.

..."