Winnaar ‘Stad van het Jaar 2019’: Krakau

Krakau is de meest geliefde stad

Krakau werd door de Belgische toeristen verkozen tot winnaar van de 'Belgian Tourist Award Stad van het Jaar 2019'. De President van de Belgian Tourist Awards Gert Van Wichelen overhandigde de Award aan Dominika Szulc, Director van de Polish Tourism Organisation in België.

Krakau, ook wel de parel aan de Poolse kroon genoemd, was tot 1609 officieel de hoofdstad van Polen, maar bleef sindsdien de culturele hoofdstad. Tegenwoordig is het de meest bezochte stad van Polen.

UNESCO Werelderfgoed

Sinds 1978 staat de binnenstad, aan de oevers van de rivier Wisla, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad staat vooral bekend voor de mooie historische gebouwen, de UNESCO-sites en de speciale sfeer die oude, vervlogen dagen combineert met een jonge, dynamische toets dankzij een van de beste en oudste universiteiten van Europa. Toeristen combineren een bezoek aan de stad in het zuiden van Polen met bezienswaardigheden in de omgeving, zoals de zoutmijn van Wieliczka en het voormalige concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau.