Wijnroutes langs de wijnen en wijngaarden van Spanje

Wie graag het lekkerste eten van Spanje combineert met de beste passende wijn, vindt zijn gading bij de Spaanse wijnroutes. Deze routes nemen je mee op een tocht langs de mooiste wijnstreken van Spanje en zijn meestal gekoppeld aan activiteiten zoals wijngaarden bezoeken of wijn proeven.

Je vindt alle informatie over de Spaanse wijnroutes hier.

Meer info over de gastronomische routes vind je hier.

Specifieke informatie over gastronomie in Spanje 'Tasting Spain' vind je hier.

Een van de meest interessante routes is de wijnroute van Rioja Alta in het noorden bij Logroño. De regio van Rioja Alta staat gekend als een van de meest prestigieuze wijnregio’s van Spanje. Zo kreeg een wijn uit de regio vorig jaar nog een mooie vierde plaats op de top 100 wijnlijst van het lifestylemagazine ‘Winespectator’. De befaamde ‘Rioja 890 Gran Reserva Selección Especial 2005’ heeft aroma’s van thee, tabak, gedroogde kersen en sinaasappelschillen, een fles van deze topwijn kost ongeveer 160 euro.

Nog in het noordwesten van Spanje in Valladolid is het de streek van de Cigales wijn: drie wijnroutes geven je drie verschillende perspectieven met bezoeken aan bodega’s, posada’s, kloosters en restaurants.

Ook op Gran Canaria heb je een interessante wijnroute. Hier produceert men wijnen van druivensoorten die uniek zijn in de wereld, zeker de moeite waard om te ontdekken.

Elke bestemming heeft ook een of meerdere passende gastronomische routes, of je nu houdt van het stedelijke gevoel en de drukgevulde straten of eerder verleid wordt door het rustige, mediterrane aspect van Spanje..

Wie meer informatie wenst, kan terecht op de website.

Nuttige links:

De website van de Toeristische Dienst van Spanje: hier vind je veel informatie over Spanje en in het bijzonder over de gastronomische routes.

Hier vind je meer informatie over de wijnroutes.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels