Wegdromen in het AX The Saint John Boutique Hotel**** in Valletta op Malta

Al ooit wakker geworden in een sprookjesverhaal? AX The Saint John belooft je niets minder. Met een knipoog naar het verleden, ontwaak je te midden van alle luxe. AX The Saint John – gelegen midden in het centrum van Valletta - kent een ver verleden. Het gebouw dateert van de 17e eeuw en deed eerder dienst als woonhuis en winkel. 

Dit gerenoveerde boetiekhotel telt 19 gepersonaliseerde kamers, uitgerust met de nieuwste technologie, gratis WiFi, airconditioning, complete badkameraccessoires en thee- en koffiefaciliteiten. Welke kamer je ook zoekt, de unieke vintage stijl met industriële toetsen voorziet iedere kamer van de nodige charmes. Overnacht je in de comfort kamer, dan geniet je van een ruime kamer van 19 vierkante meter met uitzicht op de binnenplaats. Ieder detail doet terugblikken naar vroeger: een ouderwetse draaitelefoon op het nachtkastje, een vintage bureaulamp en wat zwart-witfoto’s boven het bed bijvoorbeeld. Kies je voor de superior kamer, de grootste, dan kijk je uit op de bruisende hoofdstad van Malta. De kamer is voorzien van een open badkamer, gezellige industriële zithoek en eigen balkon. Je trakteert jezelf op 27 vierkante meter vol luxe. 

Na een prachtig uitzicht vanuit de kamer, kan je je naar het restaurant ‘Cheeky Monkey Gastropub’ begeven – onderaan het hotel - voor een heerlijk ontbijt. Versgebakken brood, zoete en hartige producten, vers fruit en vruchtensap staan al voor je klaar. Het zou niemand verbazen als je later op de dag nog eens terug zou keren. Buiten een geweldig ontbijt, kan je hier in de namiddag genieten van geweldige biercocktails, hapjes en verschillende happy hours. Het is een fantastische plek om samen te komen met vrienden of interessante nieuwe mensen te ontmoeten. 

De hoofdstad van Malta bruist van de activiteiten. Valletta telt meer dan 25 kerken, waaronder de St. John's Co-Cathedral, waar je een van de meesterwerken van Caravaggio kan bewonderen: ‘De onthoofding van Sint Johannes de Doper’. Verder staat Valletta bekend om haar prachtige dagcruises aan de kust van Malta. Wat denk je bijvoorbeeld van een boottochtje naar de Blue Lagoon? Of hou je meer van snorkelen? Het onderwaterleven van Malta is spectaculair! 

Wie graag het nachtleven van Valletta ontdekt, hoeft vanaf het hotel niet ver te gaan. In Strait Street, in Valletta, loopt het over van de gezellige terrasjes, trendy cafés en restaurants. 

AX The Saint John kent een fantastische ligging, biedt ongelooflijke service én een verblijf in uitzonderlijke luxe.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek