Waarom winkelen in Spanje?

Spanje is de thuishaven van dé mode: van grote merken, internationale ontwerpers, luxueuze of populaire mode, tot de grootste namen in confectiekleding en de laatste nieuwe creaties. Steden met gerenommeerde ontwerpers en grote commerciële centra zijn talrijk aanwezig. We geven enkele van de belangrijkste shoppingbestemmingen.

Madrid, de stad van duizenden stijlen

Uiteraard kan Madrid in dit lijstje zeker niet ontbreken. Het is dé shoppingstad met al zijn glamour en duizenden stijlen. De beroemde ‘milla de oro’ verenigt de meest prestigieuze merken en de hoogste vertegenwoordigers van luxueuze mode. Liever een meer betaalbaar dagje shoppen? Loop dan door de Fuencarral Street, waar de tijd zo snel voorbijgaat met de meest gevarieerde winkels en de typische markt van Fuencarral. Op zondag kan je terecht op de rommelmarkt, Rastro, in het centrum van de stad.

Elegant en modieus Barcelona

Barcelona is de poort naar de Boheemse stijl en beschikt in totaal over vijf kilometer aan eindeloze winkelstraten. In het Ensanche-gebied vind je onder andere de prestigieuze winkels terwijl je in de wijken Barrio Gotico en el Born de meest innovatieve creaties en de avant-garde trends terugvindt.

Creatie en traditie in Santiago de Compostela

Tussen Esanche en het historisch centrum van Santiago de Compostela, geklasseerd als werelderfgoed door UNESCO, vind je de mooiste handwerken van Galicië. Na een dagje winkelen, zal je begrijpen waarom enkele van de grootste namen in de laatste mode van Spanje uit deze regio komen.

Modern Valencia

Een moderne stad waar je gemakkelijk mee bent met de laatste modetrends, zo omschrijven de Spanjaarden Valencia. Het gebied van Colon en zijn omgeving brengt de meest beroemde ontwerpers bij elkaar. Als tip raden we een wandeling aan in de straten die grenzen aan het stadhuis en de kathedraal. Hier kan je terecht in kleine traditionele winkels en kan je het beroemde keramiek van Valencia bewonderen.

Traditioneel Sevilla

Een dagje winkelen in de straten van Sevilla de hoofdstad van Andalusië is een aanrader. De oude stad wordt opgevuld met traditionele winkels waar je handwerk en typische kledij zoals mantilla’s kan kopen. Winkelcentra, grote franchisewinkels en de beste merken wachten op jou in het Nervion-gebied.

De Canarische Eilanden en Costa del Sol, meer dan een strandbestemming

Winkelen met uitzicht op zee, daarvoor kan je terecht op de Canarische Eilanden, op de Balearen en aan de Costa del Sol.

Elk jaar bezoeken miljoenen reizigers van over de hele wereld de Canarische Eilanden, aangetrokken door het gevarieerde toeristische aanbod, ontspanning op het strand, surfen op de golven, de prachtige natuur,… maar ook de shoppingliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Je kan er niet alleen terecht in exclusieve boetieks maar ook in de eindeloze winkelstraten en –centra met nationale en internationale merken, de laatste nieuwe trends en exclusieve juwelen.

Aan de Costa del Sol staat luxe centraal. Het is een unieke enclave waar de beste nationale en internationale ontwerpers exclusieve mode en accessoires aanbieden en de meest prestigieuze winkels hun artikelen verkopen, verpakt in weelderige luxe. Sieraden is een van de grootste items binnen de luxe sector van de Costa del Sol. De bijoux staan bekend om hun kwaliteit van edelstenen en edele metalen, maar ook voor hun afwerking en ontwerpen.

Evenementen 2019

Madrid Fashion Week

Salon Barcelona Bridal Week

Shopping night

Meer info/links

Madrid

Barcelona

Canarische Eilanden

Costa del Sol

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Verrassend logeren of luxueus kamperen? Valle de Oro is de perfecte locatie om heerlijk te lanterfanten op het ritme van het zuiden.

..."