Vlieg de winterzon tegemoet met Eliza Was Here: ontdek de veelzijdige Canarische eilanden

Wanneer de donkere wintermaanden weer voor de deur staan, steekt de heimwee naar zorgeloze zomeravonden al snel de kop op. Ben jij ook op zoek naar een sfeervolle bestemming om de koude winterdagen te ontvluchten? Eliza Was Here neemt je mee naar dé ultieme winterzonbestemming: de Canarische eilanden. Deze zeven vulkanische eilanden, midden in de Atlantische oceaan, helpen je met hun spectaculaire landschappen en aangenaam klimaat snel van je winterdip af. 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Eliza Was Here

Verdwalen tussen de adembenemende landschappen op Gran Canaria

In het hart van de Canarische archipel ligt Gran Canaria, het dichtstbevolkte en tweede grootste van de Canarische eilanden. De diversiteit van de landschappen op Gran Canaria is uniek. Tijdens je ontdekking van het eiland kom je voorbij uitgestrekte woestijnen, prachtige zand- en steenstranden en hoge bergtoppen. 

Een rondrit doorheen de bergkammen staat garant voor avontuur! Smalle en steile wegen leiden je naar de mooiste uitzichtpunten, waaronder de top van de Pico de las Nievas, met zijn 1949 meter het letterlijke hoogtepunt van Gran Canaria. Eenmaal boven word je beloond met een fascinerend uitzicht over het hele eiland én vulkaan El Teide op het naburige Tenerife. 

Kleurrijke huisjes en een azuurblauwe baai vormen het decor van Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria. Kies een van de vele authentieke visrestaurants uit en geniet van een heerlijke maaltijd met zicht op zee. 

Trotseer de hoogste top van Spanje op Tenerife

Wie op zoek is naar een combinatie van zand, zee, natuur en avontuur is in Tenerife aan het juiste adres. Breng een bezoek aan de parelwitte en vulkanisch zwarte zandstranden of stap aan boord van een traditionele piratenboot en verwonder je aan de groepen dolfijnen en immense walvissen die hier leven. 

Het zonnige Tenerife wordt overschaduwd door de impressionante vulkaan El Teide. De vulkaan, omringd door ruige zwarte landschappen, vormt met zijn bijna 4000 meter het hoogste punt van Spanje. Het Nationaal Park El Teide werd in 2007 opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst en lokt jaarlijks miljoenen reizigers die zich met de panoramische kabelbaan laten meevoeren naar de top van de slapende vulkaan. 

Barbecueën met behulp van vulkanische warmte op Lanzarote

Lanzarote, de verborgen parel onder de Canarische eilanden, stelt nooit teleur! Het maanlandschap in het Nationaal Park Timanfaya is een must-see. Een tocht doorheen het Nationaal Park toont de vulkanische activiteit op het eiland aan. Verwacht je aan eindeloze lavavlaktes, stomende vulkaankegels en borrelende kraters. Breng zeker een bezoek aan het unieke restaurant El Diablo, gevestigd in het Nationaal Park. De grill van het restaurant bevindt zich boven een zes meter diepe put waar de vulkanische aardwarmte al jarenlang dienstdoet als gaarmethode voor het vlees. 

Lanzarote valt ook bij wijnliefhebbers in de smaak. Dankzij de vruchtbare bodem en het aangenaam klimaat kunnen heerlijke wijnen verbouwd worden op het eiland. Bezoek een van de wijnproeverijen en laat je verrassen door authentieke lokale wijnen zoals de Malvasia. 

Over Eliza Was Here

Eliza Was Here biedt unieke en kleinschalige vakantieadresjes aan op verrassende plekken in Europa. De prachtige boetiekhotels, gezellige B&B’s of fraaie vakantievilla’s bevinden zich steeds op bijzondere locaties, ver weg van het massatoerisme. Hier kom je nog echt in contact met de lokale bevolking en hun cultuur. De reizen van Eliza Was Here zijn steeds inclusief accommodatie, vlucht en huurauto. De huurauto geeft je de vrijheid om je vakantiebestemming op je eigen tempo te ontdekken. 

Meer info vind je via deze links:

Gran Canaria

Lanzarote

Tenerife

Eliza Was Here

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek