Unieke belevenis dichtbij huis: Dinant

Kom en bewonder met ons Waalse steden die elk met hun uitzonderlijk historisch erfgoed, prachtige landschappen en charmante steden je verblijf extra pit geven. We beginnen onze reis langs de oevers van de Maas in Dinant. Een kleine gezellige stad, die zich sierlijk langs de bochten van de rivier wringt. Met leuke uitstapjes voor jong en oud geniet je van een unieke belevenis dichtbij huis

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met 

Dinant Evasion

Begin je reis avontuurlijk: op de top van een heuvel met uitzicht over de Maasvallei. Vergeet je klimgordel niet, want je zit op 60 meter hoog voor de leukste activiteiten: hoogteparcours, rotsklimmen, deathride, speleologie, paintball en lasergame. Voor avonturiers in spe vanaf 8 jaar. Kinderen leren met een veiligheidstouw en musketon werken. Maar ook apenbruggen oversteken in de lucht, een kabelbaan en een ondergronds parcours met spannende uitdagingen. 

Kasteel van Freÿr

In het kasteel van Freÿr-sur-Meuse, waan je je terug in de renaissancestijl. Hier glooien de wonderlijke tuinen tot aan de Maas. Oorspronkelijk stond er tot 1554 een versterkte burcht, met als basis een herenhuis. In de 17de en 18de eeuw werd het huis uitgebreid en verder gemoderniseerd. De tuinen behoren tot uitzonderlijk erfgoed. Met als inspiratiebron de tuinman van Lodewijk XIV, staat er ook nog tot heden een sinaasappelboom van 300 jaar. Verdwaal je mee in het doolhof?

Park van Furfooz

Bewonder archeologisch, natuurlijke en geologisch erfgoed aan de Lesse over een lengte van 8 kilometer. Ook overblijfselen van de middeleeuwen kun je er waarnemen: een Romeins badhuis, een versterkt plateau en grotten die vroeger bewoond werden. Op 50 hectare krijg je een Provence-gevoel in het natuurreservaat waar je grotten en spelonken kunt bezoeken met toepasselijke namen als spelonk van de oehoe, het rokend gat en het verdwijngat waarin een tak van de Lesse onder het kalkmassief stroomt. De uitgestippelde wandeling brengt je langs verschillende biotopen: van bos naar grasland en rotswanden tot de oevers van de Lesse. 

Kasteel van Vêves

Dit sprookjeskasteel staat bekend als een van de mooiste kastelen van België. Bestaande uit torens en houtwerk, biedt dit uitzonderlijk erfgoed leuke activiteiten voor kinderen. In de toegangsprijs zit de mogelijkheid om zich ter plaatse te verkleden als ridder of prinses. Of schrijf je in voor een schattenjacht tijdens de avonduren. Strek je benen na het bezoek en wandel 6,5 kilometer langs de mooie uitzichten op Celles. Het kasteel wordt ook nog steeds bewoond door de oorspronkelijke familie de Liedekerke Beaufort. De funderingen dateren van 670, in de tijd van Pepin de Herstal. Door de jaren heen werd het verschillende malen vernietigd en heropgebouwd naar zijn oorspronkelijke staat. Die charmes omarmen je vandaag nog steeds. 

De Watertuinen van Annevoie

Met zijn hoogteverschillen en vele hoeken word je voortdurend verrast in deze tuinen.Elke hoek is via een andere stijl ingericht. Ontdek de Franse, Engelse en Italiaanse stijlen die zich tonen aan de hand van bogen, contrasten, niveaus en verrassingseffecten. Dankzij natuurlijke en biologische technieken worden de watertuinen onderhouden zonder chemisch onkruid - of insectenverdelgers. De tuin werd aangelegd in 1758 op basis van de filosofieën die Charles-Alexis Montpellier, eigenaar en ontwerper van de tuinen, inspireerde na zijn vele reizen doorheen Europa. Zo wou hij vooral dat de Franse stijl de verbetering van de natuur door kunst weerspiegelt in de Bloemenlaan, de Grote Laan en de Franse Waterval. Ook Italiaanse invloeden zijn voelbaar aan de stukken waarbij de natuur kunst wordt: alle bochten en niveauverschillen zijn behouden en deel van het landschap. Met als inspiratie ook Jean-Jacques Rousseau en de Engelse Romantiek! 

Meer informatie vind je via de volgende links:

Dinant

Unieke belevenis dichtbij huis

Avontuurlijk

 

 

Copyright foto's: © Visit Wallonia
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek