True Italian Taste: authentiek Italië

Het project ‘True Italian Taste’ wil de authenticiteit van de Italiaanse keuken benadrukken. En de Italiaanse smaken extra in de verf te zetten. Dat gebeurt door de geschiedenis, de lokale gebieden, de traceerbaarheid, de geheimen en de zorg die wordt besteed aan de productie, weer te geven. Er gaat niets boven de kwaliteit van echte authentieke Italiaanse producten.

‘True Italian’

Twee aandachtspunten staan centraal: de kwaliteit van authentieke Italiaanse producten en de juiste aanwending ervan.

Het eerste doel is om de kwaliteit van de echte authentieke Italiaanse producten te benadrukken. Steeds meer imitaties of ‘Italian Sounding’ producten stellen zich verkeerdelijk voor als echte Italiaanse producten. Een voorbeeld is de productie van namaak parmezaan. De échte Parmezaanse kaas is afkomstig uit Parma. Deze echte Parmezaanse kaas kan je herkennen aan het zegel dat over de zijkant van de kaas is gedrukt met de tekst ‘Parmigiano Reggiano’.

Het tweede doel is om Italiaanse producten juist aan te wenden. Dat betekent dat verkopers uitleg moeten geven over wat de Italiaanse producten zo authentiek maakt: waar ze zijn gemaakt, hoe ze zijn gemaakt, enzovoort.

De visie van Carlo de Pascale

Carlo de Pascale is radio- en TV-commentator voor RTBF en verslaggever. Daarnaast is hij ook auteur van talrijke kookboeken. Volgens hem zijn er twee belangrijke punten: “Italiaanse restaurants moeten authentieke producten op een éénvoudige manier gebruiken en ze niet te duur verkopen. Daarnaast is het een uitdaging voor Italiaanse restaurants om de kwaliteit van en de bereidingen met de Italiaanse producten te verbeteren. Zo kan de Italiaanse keuken een steeds hoger niveau bereiken.“

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
Villa d'Amelia is een stijlvol en hedendaags hotel, 15 kilometer ten zuiden van Alba. De villa werd in de 18de eeuw gebouwd bovenop de heuvels van Benevello en recent gerenoveerd in een elegante inrichting met alle mogelijke comfort.
..."
"

Op de grens van Toscane, Umbrië en Lazio, recht in het hart van Italië, ligt Casale Colline Dolci. Dit mooi gerestaureerde landhuis, omringd door de zacht glooiende groene heuvels van Toscane en Umbrië, biedt haar gasten de perfecte combinatie van volledige relaxatie en de diepe smaak van het echte Italië. 

..."

"

Na een jarenlange zoektocht in Italië zijn Nadine en Peter eind 2009 verliefd geworden op de prachtige regio Le Marche. Ze besloten toen een oude boerderij in Ostra te kopen. Eindelijk werd hun droom werkelijkheid: wonen in een prachtige streek in Italië. Sotto la Quercia is voor hen dan ook het sprookje dat tot leven kwam.

..."
"
Foresteria Valsesia is prachtig gelegen in het noorden van Piemonte aan de oevers van de Sermenza, een zijrivier van de Sesia. De regio biedt verschillende landschappen: van rustige meren tot de uitdagende Sesia rivier en van toegankelijke fietswegen, naar steile en rotsachtige paden.
..."
"

B&B/Agriturismo Amoliv is een typische boerderij op de rand van het Natuurpark van Cavriglia in Toscane. De B&B werd volledig vernieuwd in 2006 en is omgeven door 4 hectare grond met bossen en olijfbomen. Er zijn 6 kamers en op 300 meter ligt een appartement voor 4 tot 6 personen.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
Bovenop de heuvels van Alba in Piemonte ligt het Roero Park Hotel in het dorpje Sommariva Perno. Het hotel grenst aan het Roero Natuurpark en ligt op wandelafstand van het kasteel van Vittorio Emanuele II.
..."
"

La Vallata in Umbrië biedt ruime kamers en appartementen met een ongelooflijk panoramisch zicht, en een groot kindvriendelijk zwembad. Voor het avondeten hebben de gasten keuze van menu, regelmatig worden er ook thema-avonden georganiseerd zoals BBQ, pizza of typische streekgerechten.

..."
"

"Hier begint je droomvakantie in Toscane! Piccolo Borgo Gagnoni ligt tussen Siena en Arezzo in de prachtige Toscaanse heuvels. De beroemde kleistreek Crete Senesi ligt vlakbij, vanuit het domein kijk je uit op de vallei Val di Chiana.

..."
GRANDE reporter Sven De Potter
bezocht deze B&B en schreef:
"
Het Belgische koppel Dirk en Annemie baat deze B&B uit in een historisch palazzo in de magische driehoek Pisa-Firenze-Siena van Toscane. Je wordt er persoonlijk verwelkomd door ‘I Fiamminghi’ ofwel ‘de Vlaamse’.
..."