Toerisme Tips Polen: Een zomer met citytrips, fietsen en Chopin

Musea, cultuur, fietsen en muziek: Polen is klaar voor de zomer! Met deze drie tips van Dominika Szulc, directrice van het Pools Informatiebureau voor Toerisme, beleef jij een superleuke vakantie in Lódz, Malopolska en Warschau.

Industriestad Lódz en het Orientarium

“Tijdens de coronacrisis trokken veel toeristen de natuur in en werden de steden een beetje vergeten. Nochtans hebben ze erg veel te bieden! De stad Lódz, het geografische middelpunt van Polen, wordt steeds populairder. Zeker voor Belgen is het een toffe vakantiebestemming, want je bent niet zo lang onderweg”.

“Tijdens de 19de en de 20ste eeuw was Lódz het centrum van de textielindustrie. De stad heeft erg mooie gebouwen overgehouden aan deze tijd. Je kan je dus onderdompelen in de geschiedenis en cultuur van toen. De grootste voormalige textielfabriek werd omgebouwd tot Manufaktura, een cultureel amusementscomplex. Je hebt er alles wat je nodig hebt om plezier te maken: van verschillende restaurants, tot een bioscoop en theater, tot zelfs een klimmuur”.

“Een andere leuke activiteit in Lódz is het nieuwe museum het Orientarium in de zoo van Lódz: een uitgebreid complex voor fauna en flora uit het water van Zuidoost-Azië. Je ziet er niet alleen de dieren, maar je leert er ook over geologie en klimaatbescherming. Bovendien kan je onder water door een tunnel lopen en de haaien en roggen boven je hoofd zien zwemmen”.

Meer info vind je via deze links:

Lódz

Orientarium

Fietsen op de cycling trail VeloMalopolska

“Polen werkt al jarenlang aan een nieuwe fietsroute in Malopolska – en binnenkort is het eindelijk zover! Fietsers zullen gebruik kunnen maken van 1000 km goed bewegwijzerde fietsroutes en de mooiste toeristische plaatsen en natuurgebieden in de regio verkennen. De cycling trail VeloMalopolska is toegankelijk voor fietsers van elk niveau en brengt je langs prachtige meren, valleien en bergen. Je kan het avontuur beginnen vanaf Krakau, makkelijk te bereiken met het vliegtuig vanaf België”.

Meer info vind je via deze links:

VeloMalopolska

Chopin in Warschau

“Natuurlijk is Warschau, de hoofdstad van Polen, altijd een ideale vakantiebestemming. Veel mensen zullen deze stad al bezocht hebben, maar toch heb ik nog een tip dat niet iedereen weet. Elke zondag, vanaf mei tot en met december, kan je een recital bijwonen in het Łazienki Park of Royal Baths Park van de muziek van Frédéric Chopin. De concerten worden iedere keer door een andere talentvolle muzikant gebracht, met een andere interpretatie van de Poolse componist. Je kan gezellig liggen op het gras of zitten op een bankje en gratis genieten van de muziek. Het is een erg relaxte sfeer, waardoor het evenement ook aantrekkelijk is voor jongeren”.

“Verder is Warschau in de zomer ook een leuke bestemming dankzij de natuurlijke stranden aan de rivier de Wisła. Waterpret en verkoeling verzekerd! Langs de rivier heb je een levendige boulevard met verschillende bars. Ideaal voor een wandeling of fietstochtje. Op de boulevard staat ook een standbeeld van een zeemeermin: het symbool van de hoofdstad”. 

Meer info vind je via deze links:

Wisła-boulevard

Stranden aan Wisła

Copyright foto's: M.Kawczyõski, UMWM Archives, Mikolaj Gorecki

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels