Toerisme Tips Logeren in Vlaanderen: Een mooie vakantie vlakbij huis in Vlaanderen Vakantieland

GRANDE.be sprak met Sophie De Coninck, Team Manager van Logeren in Vlaanderen. Ze geeft ons vijf redenen om te overnachten in eigen land. “Je hoeft niet ver te gaan om een mooie vakantie te beleven”.  

1. De schoonheid van Vlaanderen herontdekken

“Sinds corona is logeren in eigen land weer populairder geworden, maar het wordt nog steeds te weinig gedaan”, vertelt Sophie. Volgens haar vergeten we soms dat we in een prachtig deel van Europa leven. “We take it for granted, omdat we hier wonen”, zucht ze. “Een vakantie in eigen land laat je de schoonheid van Vlaanderen opnieuw ontdekken”.

2. Nabijheid als troef

Mensen willen steeds verder op reis, maar nabijheid is volgens Sophie juist een troef. “Je hoeft niet ver te gaan om in een totaal andere context te zitten en een vakantiegevoel te hebben”, vindt ze. “Ergens overnachten, je zorgen vergeten en in de watten gelegd worden: het kan ook twee dorpen verderop”. Bovendien is het duurzamer: “De reistijd is korter, je ontwikkelt het eigen toerisme én je steunt lokale initiatieven”.

3. Antwerpen, de kust, de Kempen: voor elk wat wils 

Een zware periode gehad op het werk? Ga dan lekker uitwaaien aan de kust. Of net meer behoefte aan levendigheid? Bezoek dan een van de bruisende kunststeden. “We hebben enkele geweldige kunststeden in Vlaanderen”, aldus Sophie. “De meeste mensen denken meteen aan Antwerpen of Brugge, maar ook Leuven, Mechelen en Gent zijn het ontdekken waard”. Toch meer zin om tot rust te komen in de natuur? “De Kempen zijn prachtig om in te wandelen of Limburg om te fietsen”, vertelt de Team Manager. “Elke regio heeft wel iets te bieden”.  

4. Winter in de kunststeden en de bossen

Ook tijdens de winter is het heerlijk vertoeven in Vlaanderen. “Wie van lichtjes houdt, moet in de kunststeden zijn”, raadt Sophie ons aan. “Ze zijn prachtig verlicht en enorm gezellig”. Of maak een mooie winterwandeling in een bos in Vlaams-Brabant. “Wandelen en daarna opwarmen met een warme chocomelk in je B&B of hotel: zalig”. 

5. De warmte van de mensen

Wat maakt van Vlaanderen nog meer een ideaal vakantieland? Volgens Sophie is het de gastvrijheid en de warmte van de mensen. “Al onze logiesuitbaters zijn bijzonder lieve en behulpzame mensen. Ze zullen er alles aan doen om jouw vakantie tot een succes te maken”. Verder is er geen taalbarrière en is het eten altijd lekker. “Ontspannen, ontzorgen en genieten. Het kan perfect in eigen land. We moeten het gewoon vaker doen”.

Meer info vind je via deze links

Vlaanderen Vakantieland

Logeren in Vlaanderen Vakantieland

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek