Toerisme Tips Duitsland: Natuur, cultuur en duurzaamheid

GRANDE.be sprak met Lisa Berendsen, Press & Digital Manager bij Germany Travel. Ze geeft ons tips voor een onvergetelijke vakantie in Duitsland: wandelingen in de natuur, speciale evenementen en interessante citytrips. "National Geographic nam het Ruhrgebied op in de nieuwe Best of the World-lijst in de categorie duurzaamheid."

Natuur, natuur en nog eens natuur

Duitsland biedt veel activiteiten in de natuur aan. "Van kamperen tot wandelen, er is van alles te doen in Duitsland. Zo zijn er in het Zwarte Woud 11 trekking camps die enkel te voet bereikbaar zijn. Je kan je helemaal laten onderdompelen in de natuur. Het voelt een beetje aan als wildkamperen. Daarnaast zijn er veel langeafstandswandelroutes zoals de Hünenweg, een opmerkelijke route. Je wandelt van Osnabrück tot Groningen, dat is zo’n 325 km lang. Het unieke aan deze wandeling is dat je wandelt door een landschap dat in de ijstijd gevormd werd", vertelt Lisa. "Een andere wandeloptie is het eiland Usedom. Hier ligt een boomtoppenpad van beuken en dennenbomen van 1350 meter en op een hoogte van 23 meter. Zo kan je het eiland op een andere manier ontdekken." 

Duurzaam Duitsland

Naast cultuur, is er in Duitsland ook duurzaamheid. “National Geographic nam het Ruhrgebied op in de nieuwe Best of the World-lijst in de categorie duurzaamheid. Het is een voormalig industriegebied dat zich nu inzet voor duurzaamheid. Daarnaast heb je ook Freiburg, dat bekend staat om zijn geavanceerde toewijding aan het milieu. Meer dan 40 procent van de stad is bebost en het wordt voorzien van hernieuwbare energie zoals zonne- en warmte-energie. Je kan de stad ook als een autovrije stad beleven en dat is heel speciaal” aldus Lisa.

Voor elk wat wils

"Duitsland houdt rekening met de nieuwe behoeften van reizigers. Sinds de pandemie, reizen de mensen bij voorkeur niet te lang, 2 à 3 uur. Een digitale infrastructuur en duurzaam toegankelijk vervoer moeten dat mogelijk maken. Wie van cultuur houdt, komt aan zijn trekken in Duitsland. Er zijn namelijk 51 sites van UNESCO Werelderfgoed." 

Bovendien is de lokale Duitse cultuur zich aan het hernieuwen. “Als je aan de Duitse keuken denkt dan denk je vaak aan bratwurst en pretzel. Maar de laatste jaren is die keuken zich enorm gaan moderniseren, niet alleen in de hoofdstad maar ook in de kleinere dorpen.”

Duurzame links

Upcycling

Sustainable

Copyrights: GNTB, Francesco Carovillano, Jens Wegener, Michael Neumann, Lookphotos, Franz Marc Frei
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Aan de toegangspoort naar het Zwarte Woud in Baden-Baden ligt het hotel Roomers Baden-Baden Autograph Collection. Het luxueuze hotel biedt unieke gastvrijheid en topkwaliteit.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Wie in München een relax maar toch ook levendig ultramodern tophotel zoekt, is in Roomers München aan het juiste adres! Dit 5 sterren-hotel van de Gekko hotelgroep behoort tot de Autograph Collectie. Trekpleister is het IZAKAYA Aziatische restaurant annex bar.

..."
"

Hotel Das Neue Moselschlösschen in Traben ligt prominent op 150 m van de stalen brug, die Traben met Trarbach verbindt over de Moezel.

..."