Toerisme Tips Duitsland: Natuur, cultuur en duurzaamheid

GRANDE.be sprak met Lisa Berendsen, Press & Digital Manager bij Germany Travel. Ze geeft ons tips voor een onvergetelijke vakantie in Duitsland: wandelingen in de natuur, speciale evenementen en interessante citytrips. "National Geographic nam het Ruhrgebied op in de nieuwe Best of the World-lijst in de categorie duurzaamheid."

Natuur, natuur en nog eens natuur

Duitsland biedt veel activiteiten in de natuur aan. "Van kamperen tot wandelen, er is van alles te doen in Duitsland. Zo zijn er in het Zwarte Woud 11 trekking camps die enkel te voet bereikbaar zijn. Je kan je helemaal laten onderdompelen in de natuur. Het voelt een beetje aan als wildkamperen. Daarnaast zijn er veel langeafstandswandelroutes zoals de Hünenweg, een opmerkelijke route. Je wandelt van Osnabrück tot Groningen, dat is zo’n 325 km lang. Het unieke aan deze wandeling is dat je wandelt door een landschap dat in de ijstijd gevormd werd", vertelt Lisa.
"Een andere wandeloptie is het eiland Usedom. Hier ligt een boomtoppenpad van beuken en dennenbomen van 1350 meter en op een hoogte van 23 meter. Zo kan je het eiland op een andere manier ontdekken." 

Speciale evenementen

Om de 10 jaar vindt er in Oberammergau een speciaal evenement plaats. “De Passiespelen zijn spektakels van in totaal 5 uur waarin de laatste 5 dagen van Jezus worden nagespeeld. Tijdens dit event staat het hele dorp op zijn kop. Het trekt mensen van over de hele wereld aan” legt Lisa uit. De voorstellingen werden uitgesteld omwille van corona. De opvoering vindt plaats van 14 mei tot 2 oktober 2022. 
Voor de sportfanaten is er de herdenking van de 50-jarige Olympische Zomerspelen van 1972. “München herdenkt de spelen door de European Championships te houden in het Olympisch park van 11 augustus tot 21 augustus 2022.”

Duurzaam Duitsland

Naast cultuur, is er in Duitsland ook duurzaamheid. “National Geographic nam het Ruhrgebied op in de nieuwe Best of the World-lijst in de categorie duurzaamheid. Het is een voormalig industriegebied dat zich nu inzet voor duurzaamheid. Daarnaast heb je ook Freiburg, dat bekend staat om zijn geavanceerde toewijding aan het milieu. Meer dan 40 procent van de stad is bebost en het wordt voorzien van hernieuwbare energie zoals zonne- en warmte-energie. Je kan de stad ook als een autovrije stad beleven en dat is heel speciaal” aldus Lisa. Freiburg werd opgenomen in het nieuwe boek "Lonely Planets Best in Travel 2022".

Voor elk wat wils

"Duitsland houdt rekening met de nieuwe behoeften van reizigers. Sinds de pandemie, reizen de mensen bij voorkeur niet te lang, 2 à 3 uur. Een digitale infrastructuur en duurzaam toegankelijk vervoer moeten dat mogelijk maken. Wie van cultuur houdt, komt aan zijn trekken in Duitsland. Er zijn namelijk 51 sites van UNESCO Werelderfgoed" 
Bovendien is de lokale Duitse cultuur zich aan het hernieuwen. “Als je aan de Duitse keuken denkt dan denk je vaak aan bratwurst en pretzel. Maar de laatste jaren is die keuken zich enorm gaan moderniseren, niet alleen in de hoofdstad maar ook in de kleinere dorpen.”
Copyrights: GNTB, Francesco Carovillano, Jens Wegener, Michael Neumann, Lookphotos, Franz Marc Frei
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

In oktober 2016 opende de hotelgroep Gekko in Baden-Baden het Roomers hotel ‘Flamingo im Schwarzwald’. Het luxueuze hotel biedt unieke gastvrijheid en topkwaliteit in het hartje van het levendige stadje Baden-Baden.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Wie in München een relax maar toch ook levendig ultramodern tophotel zoekt, is in Roomers München aan het juiste adres! Dit 5 sterren-hotel van de Gekko hotelgroep behoort tot de Autograph Collectie. Trekpleister is het IZAKAYA Aziatische restaurant annex bar.

..."
"

Hotel Das Neue Moselschlösschen in Traben ligt prominent op 150 m van de stalen brug, die Traben met Trarbach verbindt over de Moezel.

..."
"

Wij logeerden in Hotel Birkenhof, een hotel dat al generaties wordt uitgebaat door de familie Dietrich en zich onderscheidt door zijn gastronomische streekkeuken. Bij het ontbijt wordt huisgemaakte charcuterie geserveerd. De kamers zijn ruim, maar klassiek van snit.

..."
"

Kasteelhotel Friedrichsrughe ligt middenin de weelderige natuur en combineert in zijn statige gebouwen luxe met een rijke geschiedenis, met natuurlijk alle moderne comfort binnen handbereik.

..."
"

Dit kleine idyllische hotel ligt net over de grens met Luxemburg en wil per se klein en fijn blijven. Ondanks een Michelinster slaagt kok Harald Rüssel daar wonderwel in. Naast een toprestaurant kan je op het grote landgoed ook vijvers en een bloementuin vinden.

..."
"

Dit stijlvolle en moderne hotel bevindt zich in een futuristisch gebouw aan de Rijn, op een boogscheut van het centrum. Door de constructie van het glazen gebouw heb je een subliem uitzicht over de rivier, de stad en het omliggende landschap.

..."
"

Dit hotel bewijst meteen dat logeren in Duitsland niet altijd in oubollige Gasthäuse hoeft te gebeuren. Strak design en moderne kunst voeren hier de boventoon. Kunstenaar Heiko Nemitz zette dit hotel op een geslaagde manier naar zijn hand.

..."
"

Deze verblijfplaats herbergt ruime kamers met oog voor hedendaags design en alle modern comfort. Dit elegante hotel biedt een ongedwongen sfeer, waar je kunt relaxen na een dagje cityhoppen.

..."
"

Dit voormalige kasteel is eigendom van de Academie voor Klassieke Muziek. Het hele jaar door zijn er oefensessies voor concerten. In het andere deel van het kasteel werd een hotel met zo'n veertig kamers opgetrokken.

..."

Pagina's