Toerisme Tips: deze zomer in Oostenrijk

Katrin Erben, perscontact van de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme in België, vertelt ons waarom een vakantie in Oostenrijk op je planning moet staan deze zomer: “Vooral om de rust op te zoeken na de drukte van het dagelijkse leven, is Oostenrijk een ideale bestemming.”

Welke thema’s zijn voor jullie belangrijk deze zomer?

“Deze zomer zijn er twee thema’s die we in de kijker zetten: ‘#justme’ en ‘#justus’. Je kan het waarschijnlijk al raden aan de namen, maar de twee thema’s zijn eigenlijk tegenpolen. Met ‘#justme’ focussen we op tijd voor jezelf nemen en ontsnappen aan de stress van het dagelijkse leven. Oostenrijk is hier de ideale plek voor. De prachtige landschappen zijn perfect om aan mindfulness te doen of om te genieten van de panorama’s. ‘#justus’ wil dan meer inzetten op het familieleven. Gun jezelf wat familiemomenten in Oostenrijk! Heel wat Oostenrijkse regio’s zijn immers geschikt voor een familiereis. Op onze website verzamelden we die streken onder de hashtag ‘justus’.”

Welke bestemmingen plaatsen jullie in de kijker?

“Vooral de regio’s in het westen zijn belangrijk voor ons, omdat we merken dat Vlamingen vooral hier verblijven. We hebben het dan over Tirol, SalzburgerLand, Vorarlberg, Karinthië… Dat zijn allemaal unieke regio’s waar je zoveel verschillende dingen kan doen. Je kan bijvoorbeeld wandelen of watersporten uitoefenen op de talrijke meren.”

Zijn er speciale evenementen in Oostenrijk deze zomer?

“Jazeker! Er is een groot yogafestival aan de Wörthersee in Karinthië. Dat is een driedaags evenement vol yoga en plezier. Ideaal voor mensen die voor mindfulness naar Oostenrijk komen. Het festival ‘Namaste am see’ vindt plaats van 7 tot 10 juni.”

“Voor de kunstliefhebbers is er het Salzburg Festival van 20 juli tot 31 augustus. Je kan hier genieten van opera, drama en concerten op verschillende locaties in Salzburg.”

“Voor de Vlamingen die houden van een uitdaging is er de 24 uur durende wandeling Kitzalp. Vijftig kilometer lang kan je genieten van de Oostenrijkse natuur en trotseer je hoogteverschillen van 3.000 meter. Deze zware tocht is natuurlijk niet voor beginnende wandelaars, een goede conditie en een gepaste outfit zijn vereist. Wie de uitdaging wil aangaan, noteert best 13 juli al in zijn agenda! Meer informatie over de route van 2019 vind je op de website van het evenement.”

Kort samengevat, waarom moet de Vlaming dit zomerseizoen naar Oostenrijk?

“Om de rust op te zoeken. Dit is natuurlijk maar één van de zovele redenen. Oostenrijk wordt meestal geassocieerd met skivakanties, maar vergeet niet dat in de zomer in Oostenrijk ook heel wat te bieden heeft. Dus twijfel er niet aan om Oostenrijk deze zomer een bezoekje te brengen!”

Meer info

Voor meer informatie over Oostenrijk in het algemeen, kan je terecht bij de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme.

Copyright foto's: Joke Floreal, Österreich Werbung, Tourismus Salzburg GmbH, Günther Breitegger, Fankhauser, Peter Burgstaller, Region Villach Tourismus GmbH, Stabentheiner, Imst Tourismus
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels