Toerisme Tips: deze zomer in Oostenrijk

Katrin Erben, perswoordvoerster van de Oostenrijkse Nationale Dienst voor Toerisme geeft ons haar tips voor Oostenrijk deze zomer: de mix van natuur en architectuur in het Bregenzerwald, het Nationalpark Hohe Tauern in Oost-Tirol en het Women’s Summer Festival in Ischgl.

1. Wat zijn de troeven van Oostenrijk?

“Oostenrijk is een populaire bestemming voor vakanties met het hele gezin. Vooral wandelaars en fietsers kunnen hier hun hart ophalen. Met zijn fascinerende landschappen en verschillende wandel- en fietsroutes, is Oostenrijk de de perfecte wandel- en fietsbestemming. Deze zomer zetten we extra in op ‘genuss’ (zinbeleving) om Oostenrijk te ontdekken met alle zintuigen: de geur van kruiden waarnemen tijdens een begeleide wandelroute of blootvoets een parcours afleggen.”

2. Wat zijn de toppers voor natuurliefhebbers?

Een echte aanrader is het ‘Nationalpark Hohe Tauern’ in Oost-Tirol. De complete authenticiteit van zijn prachtige landschap kan je opsnuiven door de verschillende wandel- en fietsroutes.”

3. Wat zijn de cultuurhistorische hoogtepunten?

“Bad Gastein ligt in de regio van Salzburg. Het heeft zijn naam niet gestolen: ‘Bad’ betekent spa en ‘Gastein’ grijze wateren. De helende waterbronnen van het gebied zijn beroemd sinds de Middeleeuwen, toen koningen en graven Bad Gastein bezochten om te ontspannen in zijn thermale baden. Daarnaast heeft de stad heel wat te bieden: een rijke geschiedenis en een prachtige cultuur zoals de belle époque gebouwen en tentoonstellingen.”

“In het Bregenzerwald vindt je een mix van natuur met moderne architectuur. De twaalf dorpen in het Bregenzerwald nemen je mee in hun fantasierijke cultuur en regionale specialiteiten en producten. Elk dorp heeft een eigen uniciteit: gebouwen in verschillende bouwstijlen die verweven zijn met het prachtige berglandschap.”

4. Hoe kunnen sportliefhebbers zich uitleven?

“Vrouwen worden deze zomer in de spotlights geplaatst tijdens het ‘Women’s Summer Festival’. Het is de tweede keer dat het evenement georganiseerd wordt in Ischgl. Het festival zet in op actieve vrouwen die verschillende sporten willen uitproberen: van bergbeklimmen tot rechtopstaand peddelen. Al deze sporten kan je uitoefenen in de prachtige omgeving van Ischgl van 27 juli tot 29 juli deze zomer.”

“27 juli tot 29 juli 2018 is ook voor geoefende hikers een topperiode. In de regio Zell am See-Kaprun wordt voor de vierde keer het ‘Grossglockner Ultra-Trail’ georganiseerd. Het parcours ‘GGUT’ bedraagt 110 km en neemt je mee naar de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner (3798 m).”

Van 22 september tot 30 september 2018 vindt het WK wielrennen op de weg plaats in Innsbruck. Tijdens deze acht dagen wordt het Wk wielrennen voor profwielrenners gehouden en de opvolger van wereldkampioen Peter Sagan gekroond. Meer dan 1000 wielrenners komen hier samen voor de ‘UCI Road World Championships’. Het is de derde keer dat Oostenrijk het evenement organiseert. In totaal zijn er twaalf wedstrijden: allemaal startend in verschillende regio’s van Tirol en eindigend in de regionale hoofdstad Innsbruck.”

5. Samengevat, waarom moeten Vlamingen deze zomer naar Oostenrijk komen?

“Wij hebben in Oostenrijk voor ieder wat wils met onze variëteit aan activiteiten en bezienswaardigheden: van traditionele Oostenrijkse cultuur tot wandel-en fietsroutes langs het indrukwekkende landschap.”

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels