3 tips in de Dominicaanse Republiek

3 tips in de Dominicaanse Republiek: van het cultureel patrimonium Santo Domingo tot surfen in Punta Cana.

1. De cultuurhistorische hoogtepunten:

“Santo Domingo is het cultureel patrimonium van de mensheid. De hoofdstad aan de zuidoostkust heeft alle pracht van de koloniale periode bewaard sinds Columbus er in 1492 arriveerde. Het is de eerste stad van de Nieuwe Wereld en heeft meer dan 300 monumenten die herinneren aan de Spaanse nederzetting.”

“Ook de lokale gerechten maken deel uit van de cultuur. Zo wordt in Samana, een schiereiland aan de noordoostkust, bijna alles bereid met kokosnoot. Terwijl in het zuiden veel maïs wordt gebruikt. Een typisch Dominicaans gerecht zijn de gebakken of gefrituurde groene bananen.”

2. Voor sportliefhebbers:

“Drie sporten staan centraal: surfen, duiken en golfen. Om te leren surfen kan je bijvoorbeeld terecht in het surfkamp in Punta Cana waar je al in één dag tijd vele kneepjes van het vak leert.”

“Een tweede sport die veel beoefend wordt, is duiken. De Dominicaanse Republiek is ideaal voor beginners om te leren duiken. Je kan er je duikbrevet behalen: een PADI Open Water waarmee je tot een maximale diepte van 30 meter mag duiken.”

“De derde centrale sport is golfen. Op het eiland zijn er meer dan 30 golfparken. Ze zijn allemaal ontworpen door bekende architecten zoals Robert Jones en Nick Faldo.”

3. Voor natuurliefhebbers:

“Er zijn in totaal 16 nationale natuurparken en in het midden van het eiland ligt de hoogste berg, de ‘Pico Duarte’ met een hoogte van 3175 meter.”

“Het laagste punt van de Dominicaanse Republiek bevindt zich 45 meter onder het niveau van de zeespiegel in het zuiden aan het ‘Lago Enriquillo’. Hier vind je dieren die typisch zijn voor de Dominicaanse Republiek: flamingo’s, de Amerikaanse kaaiman…”

“In het noorden kan je dan weer walvissen terugvinden. Elk jaar komen de walvissen van januari tot maart naar de kust van Bahia De Samana om er te bevallen in de helderblauwe wateren. Oude wandschilderingen in grotten van nabijgelegen natuurparken bevestigen dat de bultruggen al eeuwen afzakken naar de noordoostkust van het eiland.”

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels