Toerisme Tips CroisiEurope: De voordelen van een cruise

GRANDE.be sprak met Gualtiero Togneri, de directeur van de cruise-exploitant CroisiEurope voor Benelux. Hij vertelt ons meer over de organisatie, de bestemmingen én de voordelen van een cruise. 

Grootste riviercruise-exploitant van Europa

Wat begon als een klein familiebedrijf in 1976 in Straatsburg, is uitgegroeid tot de grootste riviercruise-exploitant van Europa. Het bedrijf beschikt over een vloot van 55 boten, vaart over meer dan 170 routes en naar meer dan 30 landen over de hele wereld. Tegenwoordig hebben ze ook twee zeeboten. “Door corona lag alles stil, maar sinds juni zijn we opnieuw begonnen met onze reizen binnen Europa”, vertelt Gualtiero. “Reizen naar verdere bestemmingen kan waarschijnlijk weer vanaf februari”.

Varen over de Mekong 

“Een van de mooiste routes is die van de rivier de Mekong in Azië”, aldus Gualtiero. “Je begint in Vietnam en eindigt in Cambodja, twee heel verschillende landen”. De cruise duurt 14 dagen: je blijft eerst vier dagen lang in de hoofdstad van Vietnam Hanoi en reist daarna 11 dagen met de boot. Tijdens de cruise ga je op verschillende excursies en bezoek je onder andere de historische stad Ho Chi Minh en de zes tempels van Angkor. “Maar als je deze reis zou willen maken door te overnachten in hotels, zou je wel drie weken nodig hebben”, merkt Gualtiero op. “Dat is het leuke aan reizen met een boot, het gaat allemaal wat makkelijker. Alles ligt op onze route: je hoeft niet steeds naar een nieuw hotel te gaan”.

Kerstmis vieren, of net ontsnappen aan de winter?

Een cruisevakantie is volgens Gualtiero ook een magische manier om Kerstmis te vieren. Zo kan je bijvoorbeeld varen op de Boven-Rijn en de beroemde kerstmarkten in Straatsburg en Colmar bezoeken. Na een heerlijk kerstavonddiner kan je ook de middernachtmis in Breisach beleven.

Of wil je net ontsnappen aan de winter? Kies dan voor een bestemming naar de zon: De Canarische Eilanden of de Rode Zee. Over de twee nieuwe winterroutes van CroisiEurope lees je meer in dit artikel.

De voordelen van een cruise

“Praag, Berlijn, Straatsburg, Parijs, Amsterdam, … De mooiste steden van Europa zijn allemaal gebouwd aan het water, want tijdens de middeleeuwen werden producten en materialen steeds per boot binnengebracht”, legt Gualtiero uit. Met een cruise kan je dus de mooiste steden van Europa ontdekken, en dat in alle comfort: “Als je in verschillende hotels blijft overnachten, moet je steeds opnieuw je valies in- en uitpakken, uitchecken, weggaan, … Tijdens een cruise moet je dit slechts één keer doen en daarna zit je op je gemak. Het is echt heel ontspannen”. Bovendien zijn er voordelige prijzen voor kinderen, dubbele cabines voor gezinnen én smul je in de restaurants altijd van heerlijke, Franse gastronomie. Welkom aan boord!

Copyrights foto's: G. Medina
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels