Toerisme Tips Brussel: De veelzijdigheid maakt van Brussel de unieke vakantiebestemming

GRANDE.be sprak met Jeroen Roppe, woordvoerder bij visit.brussels. Hij geeft tips om je bezoek aan de stad onvergetelijk te maken en legt uit waarom Brussel anders is dan andere Europese steden: “De veelzijdigheid maakt van Brussel een unieke vakantiebestemming!” 

Gastronomisch eten op de Tram Experience 

“Een echte aanrader voor de zomer is de Tram Experience”, vertelt Jeroen. Je gaat op trip met de tram en krijgt de mooiste plekjes van Brussel te zien. Terwijl je geniet van de rit, wordt er je een gastronomisch menu voorgeschoteld, gemaakt door toptalenten uit Brussel, Vlaanderen en Wallonië. “Het is de bedoeling dat bezoekers zo de Belgische keuken leren kennen." 

Voetbal in Brussel

Voetbal leeft in Brussel. Vandaag meer dan ooit tevoren. “Brussel is een echte voetbalstad. Als je wat wil beleven, moet je hier een voetbalwedstrijd bijwonen”, vertelt Jeroen. De Brusselse traditieclub Union Sint-Gillis is zeker een bezoekje waard, laat hij weten. De club is uniek door haar honderd jaar oude stadion dat zich bevindt in een groen park. Het beschikt bovendien over een artistieke en unieke art deco-gevel. “Zowel de setting als het stadion zelf zijn idyllisch”, vertelt Jeroen enthousiast. “Bij een voetbalwedstrijd van Union maak je kennis met een erg divers publiek, wat het extra uniek maakt: veel vrouwelijke supporters en mensen van diverse origine.” 

Indrukwekkend hotelaanbod

Bij je bezoek aan Brussel mag een hotelervaring niet ontbreken, weet Jeroen. Brussel heeft namelijk een enorm hotelaanbod en heeft heel wat verschillende soorten hotels. “In Brussel vind je de meest zakelijke tot de meest intieme hotels. Je hebt hotels in iedere categorie.” 

Zo is er in Brussel ook een prachtig luxesegment, dat bovendien pas is uitgebreid. Naast de bekende hotels Amigo en Steigenberger is er nu ook het luxehotel Juliana op het Martelarenplein. “Op hotel gaan in Brussel is iets wat ik iedereen kan aanbevelen!” 

Musea bezoeken met de Art Nouveau Pass

Brussel heeft een rijke verzameling aan art nouveau gebouwen, waarvan het Solvayhuis het bekendste is. Met de Art Nouveau Pass kan je voor weinig geld enkele Brusselse art nouveau parels bezoeken. “Voor 19 euro kan je in zes maanden tijd drie van de zeven art nouveau musea in Brussel bezoeken”, vertelt Jeroen. “Als je ook het bekende Solvayhuis wil bezoeken, betaal je 29 euro.” 

Tot de zeven musea die je kan bezoeken, behoren het Belgisch Stripcentrum, de juwelierszaak Wolfers Frères, het Autrique Huis, het Cauchiehuis, het Muziekinstrumentenmuseum, het Hortamuseum en het Solvayhuis. 

Festival TOOTS 100

In april wordt de Brusselse jazzmuzikant Toots Thielemans herdacht in de vorm van een festival. Hij zou dit jaar honderd geworden zijn en dat moet gevierd worden. “Toots Thielemans wordt geëerd met heel wat concerten en tentoonstellingen”, vertelt Jeroen. “We starten op 29 april met een verjaardagsconcert voor Thielemans. In de weken nadien zijn er nog heel wat jazzconcerten gepland en zal er nog een expo volgen.” 

Uniek karakter van de stad

Jeroen besluit: “Brussel is centraal gelegen. Het ligt letterlijk en figuurlijk in het hart van Europa. Je zit op minder dan twee uur treinreizen van Londen, Parijs, Amsterdam en Keulen. De stad heeft een heel eigen en aparte persoonlijkheid. Geen enkele taal of cultuur domineert en meertaligheid is de norm. Dat geeft Brussel een uniek karakter.”

Copyright foto's: visit.brussels
 
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In hotel Radisson RED Brussels geniet je van de levendige sfeer, de kunst, de muziek. Dit is de Europese hoofstad: ook voor Belgen is er veel te ontdekken!

..."