Toerisme Tips 2023 Tunesië, de parel van Noord-Afrika

Tunesië is een klein land met een rijke geschiedenis van ongeveer 3 000 jaar. Tijdens je reis kom je prachtig diverse landschappen tegen waarvan 1 300 kilometer kust, bossen, oude steden, bergen en woestijnen. En dat op maar 2 uur en 30 minuten vliegen van België. 

Tunesië heeft meer verrassende feiten die minder bekend zijn. Naast Frans, wordt er bijvoorbeeld ook Engels, Duits, Spaans en Italiaans gesproken. Naast een groot culturele openheid, biedt het land op gastronomisch gebied enorm veel geraffineerde lekkernijen aan. Om maar te zwijgen over een aangenaam klimaat het hele jaar door! Vooral de boeiende geschiedenis, de aanwezigheid van 8 UNESCO -werelderfgoed sites, Ichkeul natuurpark en tal evenementen sieren dit Noord-Afrikaans land. 

Overblijfselen van de Aghlabid-dynastie

De veelzijdige geschiedenis van Tunesië is te herkennen aan haar indrukwekkende UNESCO Werelderfgoed sites die verspreid in het land terug te vinden zijn. Zo vind je Kairouan, in het hart van het land, een van de oudste Arabisch-Islamitische steden van de Maghreb. Als één van de belangrijkste heilige steden, met de Grote Moskee die gemaakt is van marmeren en porfiere zuilen, doet ze deze erkenning eer aan. De 9e-eeuwse moskee van de Drie Poorten knipoogt naar haar hoogdagen tijdens de Aghlabid-dynastie. Ontdek de kustverdediging van die periode in Medina of Sousse. Die ligt in het Tunesisch gedeelte van de Sahel. Nu is het een harmonieus archeologisch complex, waar het vroeger een belangrijke commerciële en militaire haven was. In Medina of Sousse kun je ook de verdedigingsmuren, de Bu Ftata-moskee, het Ribat fort en de medina bezoeken. Dat laatste bevat de Grote Moskee met woningen die van elkaar gescheiden zijn door knusse steegjes en paadjes. 

Nationaal park Ichkeul

Het meer Ichkeul is het laatst overgebleven zoetwatermeer van Noord-Afrika, dat zich ooit over heel de vlakte uitstrekte. Samen met de omliggende moerassen is het nu een rustplaats geworden voor duizenden trekvogels als ganzen, eenden, ooievaars en flamingo's die er komen fourageren en broeden. Het nationaal park huisvest meer dan 200 verschillende diersoorten. Verder zorgt het ook voor een zeer diverse flora en fauna van ongeveer 500 plantensoorten.

Festivals en evenementen

Tunisië is ook een bakermat voor nationale en internationale festivals als Ksour Sahariens, Jazz Carthage of Musique de Tabarka om er maar enkele te noemen. Hiernaast biedt het cross country rally's zoals de Tunisia Desert Challenge, le Fenix Rallye of de Chott Car Trophy een mooi parcours aan. De Tunisia Desert Challenge is een route van 300 kilometer, gereden in 8 etappes vanaf eind april. Er zijn verschillende niveaus zodat iedereen op zijn of haar niveau kan deelnemen, gaande van professioneel tot beginner. Sinds vorig jaar voegt zich Tunisia Sky toe aan de lijst met unieke belevenissen in het land. Tunisia Sky is een evenement met parachutisten, luchtshows en demonstratiesprongen. 

Meer informatie vind je via de volgende link: 

Discover Tunisia

Copyright foto's: © Discover Tunisia

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek