Toerisme Tips 2023 Met de trein naar de UNESCO-erfgoed routes in Duitsland

Reizen à la 2023? Hoe duurzamer, hoe beter! Langeafstandsreizen in Duitsland zitten in de lift: de mensen laten het vliegtuig meer links liggen en nemen meer de trein. Hierbij combineren ze een duurzame accomodatie en restaurant om volledig klimaatvriendelijk te kunnen ontspannen. Ontdek hieronder 3 meerdaagse uitstappen met de UNESCO-erfgoed stempel. Ze nemen je mee langs bekend en onbekend natuurlijk schoon en steden met een rijk verleden. 

Natuurlijke wonderen en trotse steden

De vijfdaagse route begint in Bremen en eindigt in Berlijn. Deze route telt maar liefst 1200 kilometer. In Bremen kun je het gemeentehuis bezoeken, één van de mooiste gebouwen in Duitsland met zijn Renaissance stijl. Passeer hier ook langs het Roland standbeeld dat staat voor trots, vrijheid en soevereiniteit. Vervolgens kun je genieten van de diversiteit van de Wadden Zee. Dat is een 11 000 vierkante kilometer nationaal park grenzend aan Denemarken en Nederland. Het park huisvest een grote hoeveelheid aan diersoorten en planten. Ook het Buchenwald is een unieke plaats om te stoppen en de natuur te bewonderen, ondanks zijn geschiedenis als locatie voor een concentratiekamp. Deze route gaat ook langs steden als Hamburg, Lübeck, Stralsund en Rostock. 

Raak geïnspireerd door onsterfelijke visionairs en pioniers

Dompel jezelf onder in de wereld van de grootste Duitse denkers die onze geschiedenis voorgoed veranderd hebben. Met startpunt in Berlijn, ga je met deze vijfdaagse reis langs Leipzig, Erfurt, Dessau en Frankfurt in ongeveer 750 kilometer. Berlijn is gekend om zijn prachtige gebouwen in modernisme en Bauhaus stijl. De grote denkers worden tijdens deze reis extra in de verf gezet. Zo vind je unieke herdenkingssites van Luther in Eisleben en Lutherstads Wittenberg: het huis waar hij woonde, de kerk waar hij zich reformeerde, het huis waar hij stierf of waar hij zijn 95 thesissen schreef. In Weimar, Dessau en Bernau zijn er stops voorzien bij de Bauhaus sites waar de voormalige kunstscholen zich vestigden. Nu zijn het musea die een inzicht geven in die creatieve uitspattingen aan de hand van tentoonstellingen. In Weimar, de stad van Goethe en Schiller, Helder, Nietzsche en menig andere grote denkers ligt de kern van het Europese intellectueel verleden. De klassieke cultuur is harmonieus gehuld in het modernisme in de stad. 

Opgravingen in het Constance-meer

Met deze route wordt je teruggebracht naar het stenen tijdperk. In 4 dagen ga je langs Stuttgart, Ulm en Munich in 670 kilometer. Stuttgart staat bekend om zijn gerenomeerde autoindustrie. Zowel de geschiedenis als de productie van auto's is de kern van de stad. In de Schaebische Alb zijn er opgravingen gedaan waarbij de oudste kunstwerken en muziekinstrumenten zijn teruggevonden. Deze site dateert van het Jura tijdperk. In Baden-Württemberg zijn er in het meer Constance vestigingen gevonden van ongeveer 7 000 jaar oud. Deze zijn op het meer terug herbouwd voor bezoekers. Als symbool voor geïdealiseerde romantische architectuur in deze route, is het Neuschwanstein kasteel een prachtig toevoeging. Het kasteel is wereldwijd gekend doordat het de woonplaats was van Ludwig II. 

Meer informatie vind je via de volgende links:

 
Copyright foto's: © Francesco Carovillano, Ben Wiesenfarth, Florian Trykowski
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek