Tasting Spain: het lekkerste van Spanje!

Spanje is een van de populairste reisbestemmingen ter wereld. Dat komt door de vele mooie steden zoals Madrid, Barcelona of Valencia, de rijke geschiedenis, de traditionele Spaanse cultuur en niet te vergeten de wereldbefaamde gastronomie. Hiervoor laten we ons inspireren door ‘Tasting Spain’.

Meer informatie over gastronomie in Spanje 'Tasting Spain' vind je hier.

Je vindt alle informatie over de gastronomische routes hier.

De wijnroutes vind je hier.

Tasting Spain, je gids door gastronomisch Spanje

Wie aan Spaanse gastronomie denkt, denkt vooral aan tapas en paella. Dat zijn de twee meest typische Spaanse gerechten. Spanje heeft nog veel meer te bieden. Het is een land waar de regio’s heel belangrijk zijn en elke regio ook een uniek smakenpalet te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld maar aan de kuststeden waar gerechten met vis populairder zijn dan in het binnenland waar vlees meer de norm is. Spanje is ook een echt wijnland.

Onze gids door gastronomisch Spanje is ‘Tasting Spain’. 'Tasting Spain' is een project van de Spaanse Toeristische Dienst dat de gastronomie van Spanje promoot. Het biedt je de kans om Spanje te leren kennen op de lekkerste manier. Het neemt je mee langs de gastronomische trekpleisters van het land en combineert zo de prachtige landschappen en steden van Spanje met de gastronomische hoogstandjes die je moet hebben geproefd. ‘Tasting Spain’ informeert over een breed scala aan gastronomische attracties in een verscheidenheid aan bestemmingen. Bestemmingen als Cambrils, Logroño en Valencia krijgen onder andere een plaatsje. De mooiste en gastronomisch rijkste bestemmingen van Spanje worden uitgestippeld in de gastronomische routes samengesteld door ‘Tasting Spain’.

In Cambrils bijvoorbeeld geniet je van de combinatie van zee en land: naast de vissersgilde, is er ook een actieve landbouw. Cambrils staat bekend als de gastronomische hoofdstad van de Costa Dorada. Hier wil men het hele jaar door de seizoensgebonden keuken promoten door een gastronomische kalender waar elke maand gastronomische dagen worden voorgesteld. De gastronomische routes die je er kan volgen zijn vooral gebaseerd op olie en wijn. Zo is er de ‘Ruta del Aceite de Cambrils’ (‘De route van de olie van Cambrils’) die je meer vertelt over de olie die hier gemaakt wordt zoals de extra vergine olijfolie DO Siurana en die al vele prijzen won. Ook de ‘Ruta del Vino Cambrils’ (‘De wijnroute van Cambrils’) is erg interessant, je leert er meer over de plaatselijke wijnen.

Een absolute topbestemming is Logroño in het noorden van Spanje. Logroño is een gastronomisch geheim, een plek waar eten een ware oefening voor de zintuigen wordt. De ‘Ruta de las Especialidades’ (‘De route van de specialiteiten’) neemt je mee naar ‘la calle Laurel’. Deze straat is een van de gastronomische trekpleisters bij uitstek van Logroño. Je vindt er talloze bars en restaurantjes die elk een verschillende smaak en karakter hebben. ‘La Ruta de los Aromas’ (‘De route van de aroma's’) gaat naar ‘la calle San Juan’, een straat gevuld met wijnen, pincho's, tapas, gastronomische moderniteit, aangevuld met een snuifje avant-garde en traditie. Ook interessant is de route ‘Templos del Producto’ (‘Tempels van de producten’), langs de leukste winkels, slagerijen en bakkerijen.

De gastronomische route ‘Descubriendo l’horta de Valencia’ (‘De tuin van Valencia ontdekken’) van Valencia volgt kilometers vruchtbare boomgaarden en duizendjarige landschappen. Je ontdekt de oorsprong van lokale topproducten, die een hoofdrol spelen in universele gerechten als de wereldbekende paella.

‘Tasting Spain’ is een nieuwe manier om Spanje te ontdekken. Je vakantie naar het zuiden wordt omgetoverd tot een unieke en innovatieve gastronomische ervaring, die de reis een toegevoegde waarde geeft en de kans biedt om de smaken en cultuur van Spanje te ervaren. Cultuur en gastronomie zijn stevig verbonden in Spanje. ‘Tasting Spain’ is er daarom ook niet alleen als gastronomisch toerisme, maar is ook een kans om steden en dorpen te ontdekken via de cultuur die verborgen ligt in de Spaanse keukens.

Elke bestemming heeft een of meerdere passende routes, of je nu houdt van het stedelijke gevoel en de drukgevulde straten of eerder verleid wordt door het rustige, mediterrane aspect van Spanje..

Wie meer informatie wenst, kan terecht op de website.

Nuttige links:

De website van de Toeristische Dienst van Spanje: hier vind je veel informatie over Spanje en in het bijzonder over de gastronomische routes.

Hier vind je meer informatie over de wijnroutes.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels