Sneeuwparadijs Montafon in Vorarlberg

De skitocht bij zonsopgang in het HochjochTotale-skigebied, de nachtelijke ski-excursie op de indrukwekkende Gargellen, de lamatrekking in Bartholomäberg en de sneeuwschoenwandeling naar de Silvrettasee: beleef Montafon in Vorarlberg!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Montafon Tourismus. Meer info vind je hier: Montafon

HochjochTotale in Vorarlberg: daar kunnen langslapers alleen maar van dromen

De skitocht bij zonsopgang in het HochjochTotale-skigebied biedt alles waar ieders skihart sneller van gaat slaan. In Silvretta Montafon in Vorarlberg, liggen vers voorbereide, verlaten pistes en de langste afdaling van het land te wachten. En als beloning is er een heerlijk bergontbijt met regionale delicatessen.

Kilometerslange pistes, waarop nog niemand geskied heeft, doe er een vleugje verse sneeuw op en als kers op de taart het skioord helemaal voor jezelf. Dat klinkt bijna als een droom, toch? Winterliefhebbers kunnen die droom beleven door bij zonsopgang de HochjochTotale in Montafon in Vorarlberg te skiën.

Lees meer

Nachtelijke ski-excursie op de indrukwekkende Gargellen van Vorarlberg

Het skigebied voor jou alleen, een adembenemend uitzicht in de avondschemering en een professional die de eerste stapjes op de skitourski’s begeleidt. Zo definiëren wij rijkdom in Montafon in Vorarlberg. 

Langzaam keert de rust terug in het skigebied Gargellen in Vorarlberg. Terwijl de laatste skiërs zich naar de vallei begeven, zitten Nicole Trinker, van de kabelbaan in Gargellen, en haar gasten in een gondel richting het bergstation. Daar wacht een heel speciale avond op hen. "Aangekomen op het Schafbergplateau wordt iedereen overweldigd door de rust", zegt Nicole. Voor de meeste mensen is het een compleet nieuwe ervaring om een ​​zo verlaten en rustig skigebied te ontdekken. De kleine groep komt eigenlijk voor een geheel andere ervaring, namelijk voor hun eerste skitour.

Lees meer

Lamatrekking in Bartholomäberg, Vorarlberg

Montafon in Vorarlberg op een onvergetelijke manier verkennen, dat doe je op een lamatrekking met “Llamero” Horst. Een uitstap door de mijngeschiedenis van de vallei maakt je avontuur compleet.

Wanneer de lamahouder, Horst Kuster, over zijn lama’s spreekt, is hij niet meer te stoppen. De passie voor zijn viervoetige vrienden uit de Zuid-Amerikaanse Andes is bijna twintig jaar geleden ontstaan. Na het zien van een documentaire op televisie over een lamatrekking in Zuid-Amerika was Horst wild van enthousiasme. "Dat is wat we hier nodig hebben", was zijn eerste gedachte. Een jaar na de aankoop van de dieren, besloot Horst een lamatrekking aan te bieden in Montafon in Vorarlberg.

Lees meer

Sneeuwschoenwandeling naar de Silvrettasee

Het Silvretta-gebergte ligt op de grens van Oostenrijk en Zwitserland, in het zuiden van Vorarlberg. Vanuit het dorpje Partenen in Montafon/Vorarlberg start een sneeuwschoenwandeling naar de Silvrettasee, een meer van bijna 2.000 meter lengte tussen toppen van meer dan 3.000 meter hoogte.

De meest idyllische beleving van het Silvretta-gebergte beleef je tijdens de sneeuwschoenwandeling naar de Silvrettasee. Kristalheldere berglucht, absolute stilte, enkel de verse sneeuw die kraakt, en overal het adembenemende zicht op de bergen: zo goed voelt de winter in Montafon/Vorarlberg. Hier zeggen ze: elke stap die je zet in het onaangeroerde winterlandschap is een stap dichter bij je persoonlijke ‘winter wonderland’.

Lees meer

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels