Serfaus-Fiss-Ladis: sneeuw, plezier en amusement voor groot en klein

Op een zonnig hoogplateau op zo’n 1400 meter boven het zeeniveau liggen de gezellige dorpjes Serfaus, Fiss en Ladis op jou te wachten. Hier beleef je een prachtige wintervakantie met de imposante bergtoppen van de Samnaugroep en de Ötzaler Alpen op de idyllische achtergrond!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme. Meer info vind je hier.

Pistenpret voor alle kinderen

De drie dorpjes Serfaus, Fiss en Ladis in Tirol staan al jaren bekend als familiespecialist van de alpenregio’s. Het skigebied is ideaal voor iedereen die met het gezin de piste op wil. De kleintjes kunnen in de ‘Fun Areas’ hun eerste hindernissen trotseren op latten of een snowboard.

Skiles voor de beginners en snow-stars van morgen

Ook de (bijna) geleerde skiërs kunnen zich perfect vermaken in het exclusief gereserveerde sneeuwgebied van maar liefst 125.000 vierkante meter. Onder toeziend oog van zorgzame skileraars oefenen ze hier hun eerste boogjes. Bij het middenstation van de ‘Komperdellbahn’ bevindt zich de 'Kinderschneealm’ en in de dorpskern van Serfaus de skiweide ‘Murmlipark’. In Fiss en Ladis starten de kleintjes hun avontuur in ‘Berta’s Kinderland’ aan de Sonnenbahn. Na de zware inspanning smullen de groepen van een heerlijke maaltijd in een van de kinderrestaurants op de berg.

Actie naast de piste

De oogjes van vele kinderen beginnen te fonkelen wanneer ze de vliegattracties in Serfaus-Fiss-Ladis in het vizier krijgen. De moedigen gaan overkop in de reuzenschommel van de ‘Skyswing Fiss’ terwijl de snelheidsduivels aan 80 km/uur door de lucht vliegen in de ‘Fisser Flieger’. De rodelbaan genaamd ‘Schneisenfeger’ is het hele jaar door geopend en al minstens zo spectaculair. Nog niet overtuigd? Dan is er nog de zipline ‘Serfauser Sauser’ die op 85 meter hoogte snelheden tot 65 km/ uur haalt. Geen adrenalinejunkies aanwezig in je gezin? Geniet dan samen van een ontspannen wandeling op een van de winterwandelpaden die geschikt zijn voor (elektrische) kinderwagens.

Voordelige skipret

Serfaus-Fiss-Ladis ontwikkelde een zeer flexibel skipassysteem zodat skiën voor het hele gezin niet té duur wordt. De kleine skiërs die na 2014 geboren zijn, mogen gratis gebruik maken van de skiliften. Kinderen geboren tussen 2005 en 2013 krijgen een mooie korting. Daarnaast is er voor gezinnen met hele kleine kinderen van 3 jaar of jonger het Jungfamilienticket. Dit ticket is geldig vanaf 3 dagen en kan zowel door mama als papa gebruikt worden. Zo kan je afwisselend met de kinderen de piste op.

Overtuigd? Boek je verblijf inclusief skipas dan snel online! Van gezellige ontbijtpensions, tot hotels, wellness hotels of exclusieve chalets. De regio biedt voor ieder wat wils!

Copyrights foto's: Serfaus-Fiss-Marketing GmbH - Fotograaf danielzangerl.com en Andreas Kirschner

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels