Serfaus-Fiss-Ladis: skipistes voor iedereen

De Tiroolse vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis die wordt omringd door de Samnaugroep en de Ötztaler Alpen, biedt een schitterend geprepareerd skigebied met spectaculaire uitzichten en pistenavontuur voor iedereen.

Vakantie op een ‘hoog’ niveau

Het skigebied ligt grotendeels boven 2000 meter en laat menig winterhart sneller slaan met z’n sneeuwzekerheid en doorsnee 2000 zonuren per jaar. Maar ook de talrijke bergrestaurants en almhutten om in uit te rusten maken je wintersportdag compleet! Tijdens de witste tijd van het jaar bewijzen de drie dorpen op het Tiroolse hoogplateau dat zowel families, wintersportexperts en gezapige pisteontdekkers hun gading vinden op het sneeuwtapijt met maar liefst 214 te ontdekken pistenkilometers die tot 80 procent besneeuwd kunnen worden. Het skigebied voorziet topcondities voor de pistes van begin december tot april.

Veelzijdige afdalingen

De Zwölferkopf in Fiss telt zo’n 2600 hoogtemeters, de Pezid in Serfaus telt er 2770 en het Masner skigebied gaat bijna tot aan de grens van 3000. De veelzijdigheid van de pisten in het skigebied is dus onmiskenbaar. Families vermaken zich op de skipistes met interactieve multimedia-elementen of belevenisafdalingen met figuurtjes. De experten kunnen hun techniek oefenen op de buckelpiste, carving- en wedstrijdafdalingen. Fans van de diepsneeuw genieten van verse poedersneeuw op een van de tien freeride-routes die makkelijk te bereiken zijn door hun ligging aan de bergstations. De Snowparks kennen verschillende moeilijkheidsgraden. Een Fun Slope met kleine hellingen staan garant voor coole moves met een afsprong van drie meter. De kleine skifanaten oefenen hun eerste afdaling spelenderwijs onder professionele begeleiding op één van de oefenpistes.

Op en top ontspannen

Ontspannen op de piste: zo luidt het motto van het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Je kan je skimateriaal opslagen in één van de grote depots aan het dalstation zodat je gemakkelijk te voet door het verkeersluwe centrum naar je hotel wandelt! In Serfaus neem je de gratis, nog snellere en de pas gemoderniseerde dorpsmetro die je in het grootste comfort van het dalstation naar de piste brengt. Bovendien staan er aan iedere lift ‘Helping Hands’ die skiërs, snowboarders en gezinnen met of zonder kinderwagen helpen om veilig in en uit te stappen. De regio draagt veiligheid hoog in het vaandel. Daarom staan er in het skigebied grote infoborden aan de piste die de gasten informeren over het actuele lawinegevaar. Een geïntegreerde sensor checkt of de lawinepiepers van de actieve freerider wel effectief werken alvorens ze hun avontuur starten!

Overtuigd? Boek je verblijf inclusief skipas dan snel online! Van gezellige ontbijtpensions, tot hotels, wellness hotels of exclusieve chalets: de regio biedt voor ieder wat wils!

Copyrights foto's: Serfaus-Fiss-Marketing GmbH - Fotograaf danielzangerl.com en Andreas Kirschner
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels