Is Saksen binnenkort 5000 bomen rijker dankzij Belgische reizigers?

Op 2 mei lanceerde Duitsland Vakantieland de gloednieuwe campagne 'Stay just a little bit longer...'. Het doel is om een bos van 5000 bomen te planten. En goed nieuws! Jij kan als reiziger je steentje je bijdragen voor een groener milieu. Het enige dat je hoeft te doen is de duurzame reisgids downloaden. Per download van de gids plant de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme een boom in Cunewalde, Saksen.

Uit een onderzoek van Booking.com blijkt dat 71% van de reizigers in de toekomst duurzamer wil reizen. Bovendien geven ze ook aan dat ze graag een directe positieve impact op het milieu maken. Met deze campagne wil Duitsland Vakantieland inspireren om duurzame keuzes te maken en reizigers te helpen om die positieve impact te maken op de natuur en het klimaat.

Duurzaam reizen

De campagne is een samenwerking tussen de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme en Go Forest, een Belgische organisatie die zich inzet voor de herbebossing van onze planeet. Tijdens de campagne kunnen toeristen een reisgids downloaden met 10 unieke en duurzame reisverhalen die leren hoe je duurzamer, klimaat-en milieuvriendelijk kan reizen. Dat voor trips naar en in Duitsland, door langer op je bestemming te blijven.

"Duitsland heeft heel wat moois te bieden: 51 UNESCO-Werelderfgoedsites, 16 UNESCO-biosfeerreservaten, meer dan 90 eilanden en maar liefst 104 natuurparken. Om al deze schoonheid te beschermen zodat nog vele generaties er van kunnen genieten, is het belangrijk dat we toerisme op een duurzame manier invullen", zegt Kristina Hansen, directeur van de Duitse Nationale Dienst voor Toersime België/Luxemburg. "Dat kan op tal van manieren en één daarvan is langer op vakantie gaan. Met de campagne wilden we ook zelf een directe, positieve impact op het milieu hebben. Samen met de Belgische reizigers kunnen we niet alleen inspireren, maar ook een bos planten en zo de Duitse natuur verder bewaren en beschermen."

 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek