Romantische kerstmarkt in kasteel Thurn und Taxis in Regensburg

De weken voor Kerst straalt het bijna 2.000 jaar oude Regensburg in het Duitse Beieren in de glans van de feestverlichting. In de UNESCO-Werelderfgoedstad aan de Donau kunt u terecht voor driedubbel adventsvermaak: op de Lucreziamarkt voor lokale kunstnijverheid, op de Neupfarrplatz in het hartje van de historische binnenstad voor de traditionele kerstmarkt en op slot Thurn und Taxis voor een romantische kerstmarkt met oude ambachten en shows. Het hoogtepunt zijn de concerten van het wereldberoemde knapenkoor  'Regensburger Domspatzen'.

Advent in wondermooi decor

De advent in het mooie Regensburg is een periode van onvergetelijke belevenissen. Kies je een romantische kerstboottocht op de Donau met glühwein en kerstbrood? Of volg je een rondleiding door de feestelijk gedecoreerde historische binnenstad met daarna een bezoek aan de kerstmarkt? Het beeld van Regensburg, de stad van de keizers en koningen, weerspiegelt een geschiedenis van bijna 2.000 jaar. In het centrum vallen 1.500 gebouwen onder monumentenzorg. Daarvan vormen er 984 de oude binnenstad met het stadsdeel Stadtamhof, dat in 2006 door de UNESCO is uitgeroepen tot Wereldcultuurerfgoed. 

Het achtste wereldwonder

De dom van Regensburg is het enige voorbeeld van een Frans-Gotische kathedraal ten oosten van de Rijn. De rijkdom van deze kerk aan middeleeuwse brandschilderkunst is uniek in Duitsland. Toch is het maar een van de vele monumentale bouwwerken die Regensburg tot de best behouden grote middeleeuwse stad in Duitsland maken. Het Domschatzmuseum, de Krauterermarkt met de kerk St. Johann, de Dachauplatz, Neupfarrplatz, Alter Kornmarkt, Kohlenmarkt, Rathausplatz en Haidplatz, de Porta Praetoria en de familietorens zijn eveneens schitterend. Ook de 'Steinerne Brücke', die het oude centrum verbindt met het aan de andere kant van de Donau gelegen stadsdeel Amhof mag niet onvermeld blijven. Deze brug werd na zijn voltooiing in 1146 beschouwd als het 'achtste wereldwonder' en is de oudste deels in zijn oorspronkelijke staat behouden gebleven stenen boogbrug in Duitsland. Het beste overzicht over de gebouwen en de geschiedenis van de stad geeft de permanente tentoonstelling in het 'Besucherzentrum Welterbe' in het oude zoutpakhuis bij de Steinerne Brücke. Daar zien bezoekers interactief en aanschouwelijk de ontwikkeling van Regensburg van een vrije rijksstad tot het huidige Werelderfgoed.

Concerten en kroegen

Ook het festival 'Tage alter Musik' in juni met sfeervolle concerten op historische locaties en de 'Thurn und Taxis Schlossfestspiele' in juli zijn uitstekende gelegenheden om Regensburg beter te leren kennen en de sfeer van deze stad te proeven. Dat Regensburg de grootste kroegendichtheid van alle grote Duitse steden heeft, zal waarschijnlijk geen afbreuk doen aan uw enthousiasme.

Meer info

Foto's: ©Regensburg Tourismus GmbH / ©Veranstaltungsservice Regensburg Peter Kittel GmbH
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Hotel Das Neue Moselschlösschen in Traben ligt prominent op 150 m van de stalen brug, die Traben met Trarbach verbindt over de Moezel. Hier worden gasten op alle mogelijke manieren in de watten gelegd.

..."