Reizen per video in Slovenië

GRANDE.be zet een interessante bestemming in de kijker. Wij gingen daarvoor op zoek naar de leukste video. Ontdek hier Slovenië.

Slovenië ligt in Midden-Europa naast de Alpen. Het heeft Oostenrijk, Italië, Kroatië en Hongarije als buurlanden en grenst aan de Adriatische Zee. Het land is bekend voor zijn natuurlijke uitstraling, dat heeft alles te maken met hoe dichtbebost en bergachtig het land is. De officiële taal is Sloveens, maar ook Hongaars en Italiaans zijn gangbare talen. Slovenië is ongeveer evengroot als Nederland, maar heeft slechts twee grote steden met meer dan 100.000 inwoners, Ljubljana (de hoofdstad) en Maribor. De andere steden zijn eigenlijk stadsgemeenten. Enkele bekende plaatsen om te bezoeken zijn het Meer van Bled, Triglav Nationaal Park en Ljubljana.

De camerabeelden nemen ons mee door de natuur die Slovenië te bieden heeft. Je gaat als kijker mee op verkenning langs wandelpaden, grotten, valleien en bossen. Je ziet kastelen, steden en havenstadjes. Je verkent de pracht die Slovenië te bieden heeft.

                      

Over deze reeks 'Reizen per video': we selecteren de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. En we raden vooral aan om de video te bekijken.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels