Reizen per video in Krakau

GRANDE.be zet een interessante bestemming in de kijker. Wij gingen daarvoor op zoek naar de leukste video. Ontdek hier Krakau.

Krakau is de op één na grootste stad van Polen en was tot 1609 de hoofdstad. De stad is gekend voor haar cultuur en wordt soms wel het 'Florence van Polen' genoemd. Deze stad kwam quasi ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog. Krakau staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als 'City of Literature'. In het historische centrum vind je nog gebouwen terug uit de 13de eeuw, en omdat de oorlogen geen afbrekend effect hadden op de stad kan je de verschillende eeuwen bewonderen in de bouwkunst. Het oudste gebouw is de Sint-Andreaskerk, deze werd gebouwd in 1098.

Drone-beelden tonen ons het unieke Krakau. Vanuit de lucht maak je kennis met de architectuur, monumenten en natuur. Soms lijkt het alsof je zelf door de stad loopt en de lokale markt afschuimt.

       

Over deze reeks 'Reizen per video': we selecteren de beste video over een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de streek en over de video. En we raden vooral aan om de video te bekijken.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels