Reizen per video in Albanië

Ga mee op reis door een cameralens. GRANDE.be geeft je een unieke blik op bestemmingen om bij weg te dromen. Herontdek in slechts enkele minuten Albanië

Met prachtige stranden, historische steden en ongerepte natuur heeft Albanië veel te bieden. De verbluffende kustlijn van het kleine Balkanland grenst aan de Adriatische en Ionische Zee. Door de val van het communisme is Albanië sinds begin deze eeuw aan een sterke toeristische opmars bezig. 

Rond de eeuwwisseling was Albanië niet zo tuk om hun prachtige natuur en cultuur met reizigers te delen. Vandaag de dag verwelkomen de gastvrije Albanezen toeristen met open armen en heerlijke borden. De uitstekende Albanese keuken wordt – met verse groenten, overdadig veel look en mals lamsvlees - sterk beïnvloedt door de herkenbare Griekse keuken. 

Albanië is door haar prachtige Riviera en nationale parken een uitstekende bestemming voor zowel zonnebaders als avonturiers. 

Reis van Tirana naar de prachtige stranden van de Albanese Riviera. Trek door de ruige bergen de ongerepte natuur in, die een derde van het grondgebied bestrijkt. 

Voor de reeks 'Reizen per video' selecteren we de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. We raden vooral aan om de video te bekijken.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek