Proeven van het authentieke Italiaanse leven in Langhe Monferrato Roero: langs de Routes van Buon Vivere met de e-bikes van MV Agusta

In het noordwesten van Italië, in de regio Piemonte, ligt het wijngaardlandschap van Langhe Monferrato Roero. In deze groene heuvelachtige streek komen natuur, cultuur en heerlijk eten samen. Nu kan je er de Routes van Buon Vivere volgen met de gloednieuwe e-bikes van MV Agusta dankzij de unieke samenwerking tussen de regio en dit Italiaanse bedrijf. Voor alle aankopers van een e-bike van MV Agusta loopt er nog tot 30 augustus een wedstrijd waarbij je een weekend in de regio kan winnen. 

Wijn en gastronomische hoogtepunten

De unieke omgeving van Langhe Monferrato Roero kwam tot stand door het samenspel van de natuur en de verfijnde menselijke activiteit in het gebied. De adembenemende wijnlandschappen werden in 2014 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO als getuigen van de historische traditie van de wijnbouw. Heerlijke Italiaanse wijnen zoals Dolcetto d’Alba, Barolo en Barbaresco worden hier geproduceerd. In de wijnhuizen worden wijnproeverijen georganiseerd. 

Naast heerlijke dranken vind je in de streek ook verrukkelijke gerechten en streekproducten. De witte truffel van Alba is een niet te missen culinair genot en de hazelnoten uit De Langhe staan bekend om hun unieke smaak. In de charmante dorpjes kan je bovendien proeven van de lokale specialiteiten in een van de vele authentieke restaurants. 

Trek eropuit met de e-bike

De groene heuvels van Langhe Monferrato Roero zijn de startplaats van talrijke outdoor activiteiten. De indrukwekkende landschappen en schilderachtige dorpjes zijn het decor van prachtige fietsroutes. Spring op je e-bike en duik de ongerepte natuur in, terwijl je een van de vele natuurreservaten doorkruist. Er is geen betere manier om deze veelzijdige regio te ontdekken. 

Alle fietsliefhebbers komen aan hun trekken in Langhe Monferrato Roero. In de omgeving vind je zowel routes voor recreanten als voor professionals. Een ding is zeker: vanop de fiets ontdek je het échte Italië. Volg een van de uitgestippelde e-bikeroutes en leer de streek op een andere manier kennen. 

Win een reis naar Piemonte

Een ding hebben MV Agusta en Langhe Monferrato Roero gemeen: ze willen de Italiaanse tradities eer aandoen. 

MV Agusta is een Italiaans motormerk dat vlak na de Tweede Wereldoorlog werd opgestart. Het merk verwierf naam en faam dankzij de bekende motorcoureur Giacomo Agostini die tal van wereldtitels op zijn naam schreef op de motors van MV Agusta. 

Het motormerk brengt sinds dit voorjaar ook e-bikes op de markt. Deze prachtige fietsen onderscheiden zich van de overige e-bikes dankzij hun sportieve design. De e-bikes zijn bovendien erg licht en flexibel. 

Om de lancering van deze nieuwe e-bikes te vieren sloegen MV Agusta en Langhe Monferrato Roero de handen in elkaar. Wie voor 30 augustus een MV Agusta e-bike besteld bij een van de verkooppunten in België kan een verblijf in deze fascinerende regio winnen. 

Wie weet verken jij binnenkort alle goed bewaarde geheimen van Langhe Monferrato Roero op je gloednieuwe e-bike. 

Deelnemen aan de wedstrijd kan via deze link

Alle informatie rond de wedstrijd vind je via volgende link 

Copyright foto's: Toerisme Langhe Monferrato Roero en MV Agusta 

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Aan het Lago Maggiore in Stresa, Italië is het heerlijk ontspannen in het vijfsterrenhotel Villa e Pallazo Aminta.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
Villa d'Amelia is een stijlvol en hedendaags hotel, 15 kilometer ten zuiden van Alba.
..."