Op culinaire reis in hartje Brussel tijdens het Eat Festival en BXLBeerFest

Meer dan 60 Brusselse chefs schotelen van 28 september tot 1 oktober hun beste creaties voor aan een enthousiast publiek van fijnproevers tijdens het jaarlijkse Eat Festival, dat voor de derde maal op rij doorgaat in het hart van Gare Maritime. Verken de rijkdom, creativiteit en diversiteit van de Brusselse gastronomie tijdens dit vierdaagse smulfeest dat al je zintuigen prikkelt.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met visit.brussels.

Van wereldkeukens tot Belgische klassiekers

De culinaire wereld is in verandering, dat resulteert in tal van vernieuwende trends waar de Brusselse chefs gretig mee aan de slag gaan. Van vegetarische steak op basis van granen en sojabonen tot Koreaanse rundertartaar en heerlijke natuurwijnen: de chefs verrassen je met hun vernieuwende en kosmopolitische signatuurgerechten. Van 28 september tot en met 1 oktober ontdek je tijdens het jaarlijkse Eat Festival in de prachtige Gare Maritime in Tour & Taxis de nieuwste culinaire trends uit onze lokale Belgische keuken en keukens uit alle uithoeken van de wereld.

Eat Festival en BXLBeerFest slaan de handen in elkaar

Nieuw dit jaar is de samenwerking met BXLBeerFest, waar Brussel opnieuw op de kaart wordt gezet als internationale bierstad. Tijdens het BXLBeerFest, dat in hetzelfde weekend plaatsvindt als het Eat Festival, eveneens op de Tour & Taxis site, staat de kunst van het artisanaal bier brouwen centraal. Naast de betere Belgische brouwerijen wordt het aanbod vervolledigd met brouwerijen van over de hele wereld.

Bezoekers van het Eat Festival kunnen met hun toegangsticket genieten van een mooie korting (5 euro) op dit niet te missen brouwfestival. Daarnaast wordt op het Brusselse eetfestijn zelf ook een BXLBeerFest bar geïnstalleerd, waar men kan genieten van heerlijke artisanale bieren.

Competitie voor de beste garnaalkroket

Ook typische Belgische gerechten, waaronder de garnaalkroket, worden vertegenwoordigd op het smulfestijn. Ben jij benieuwd waar je de beste kroketten kan verkrijgen? Voor de vierde maal op rij wordt de wedstrijd voor de beste garnaalkroket  georganiseerd door visit.brussels, ditmaal live vanop het Eat Festival. In 2022 werd Brasseries Georges als kampioen van de kroket gehuldigd. Dit jaar strijden twintig Brusselse horecazaken om deze gegeerde titel. Op 1 oktober komt de jury samen in Gare Maritime en wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Eat Festival.

Verover jouw early-bird ticket

Tickets voor het Eat Festival zijn vanaf nu te verkrijgen op de website van visit.brussels, of aan de ticketbalie ter plekke. Reserveer jij jouw ticket online, dan bekom je een mooie vroegboekkorting (zo lang de voorraad strekt). Naast vier dagen toegang tot het Eat Festival omvat jouw ticket ook: één glas Bordeauxwijn, deelname aan één van de activiteiten van de École du Vin de Bordeaux, één Masalto-koffie, een cocktaildegustatie, een Gimber-limonadeproeverij, één gerecht naar keuze, water à volonté en een Eat-glas als aandenken.

Om bezoekers het maximale uit het festival te laten halen, wordt gebruik gemaakt van een cashless betalingssysteem. Na betaling ontvang je een magneetkaart die vooraf geladen is met deze partnerproeverijen en één gerecht naar keuze. De kaart kan worden opgeladen met extra credits waar drankjes en gerechten mee kunnen worden aangekocht.

Meer info vind je via deze links:

Tickets

Eat Festival

Programma

Praktische info

Partners

BXLBeerFest

Gare Maritime

Tour & Taxis

Visit.Brussels

Copyright foto's: Maurine Toussaint en Eavan Fahy
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek