Ontdek Malaga, Zaragoza, Bilbao en Palma de Mallorca

Naast de bekende topbestemmingen zoals Madrid en Barcelona hebben ook vele andere Spaanse steden een groot aanbod van interessante bezienswaardigheden en evenementen.

GRANDE.be geeft een overzicht van de trekpleisters in de vier steden Malaga, Zaragoza, Bilbao en Palma de Mallorca.

Malaga

Brussel – Malaga: 2u 40min vliegen

Dankzij het milde klimaat, de prachtige stranden en aantrekkelijke bezienswaardigheden is Malaga een van de populairste vakantiebestemmingen in Spanje. De skyline van deze levendige en bruisend stad wordt gedomineerd door het kasteel Gibralfaro. Dat veertiende-eeuws kasteel biedt een panoramisch uitzicht over de haven en de zeeboulevard La Farola. Aan de voet van het kasteel liggen het Romeins theater, de arena (ook wel bekend als La Malagueta) en het historisch centrum van de stad. De paasweek is een goede tijd om Malaga te bezoeken. Tijdens deze week vind een groot internationaal erkend toeristisch feest plaats. Plechtige optochten en de passie van de inwoners maken dit evenement extra bijzonder.

Zaragoza

Brussel – Zaragoza: 2u vliegen

Bezoek Zaragoza, een van de belangrijkste steden van Spanje. De hoofdstad van de regio Aragon ligt aan de oevers van de rivier de Ebro, tussen Madrid en Barcelona. Het indrukwekkend monumentaal erfgoed is toch wel bijzonder. Overal in de stad vind je sporen terug van de Romeinse beschaving zoals de ruïnes van het circus. Maar ook moslims, joden en christenen lieten de stad niet ongetekend. Denk maar aan het Paleis van de Aljaferia, verschillende kerken in mudejarstijl en de Pilar Basiliek in barokstijl.

Bilbao

Brussel – Bilbao: 1u 50min vliegen

Bilbao is het hart van een metropool waar meer dan een miljoen mensen wonen. De stad ligt in het gebied Bizkaia en is omgeven door een vruchtbaar landschap vol met bossen, bergen, stranden en steile kusten. Door de jaren heeft Bilbao een stedelijke economische regeneratie ondergaan. Grote architecturale en infrastructurele projecten zoals het Bilbao Guggenheim-museum, de metro van Norman Foster, de luchthaven van Calatrava zijn slechts enkele voorbeelden die deze dynamiek teweeg hebben gebracht.

Palma de Mallorca

Brussel – Palma de Mallorca: 2u 10min vliegen

De hoofdstad van het eiland Mallorca ligt in de gelijknamige baai en geniet het hele jaar door van een uitstekend klimaat. Palma de Mallorca staat dan ook bekend als zon- en strandbestemming, maar de stad heeft nog meer te bieden. De kathedraal, het Almudaina-paleis, de vismarkt Lonja en Plaza Mayor zijn zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Ook het landschap nodigt uit om elke hoek van Mallorca te ontdekken: baaien, stranden, kliffen aan de kust, typische steden en bergketens tot wel 1.500 meter hoog.

Meer info/links

Malaga

Zaragoza

Bilbao

Palma de Mallorca

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Verrassend logeren of luxueus kamperen? Valle de Oro is de perfecte locatie om heerlijk te lanterfanten op het ritme van het zuiden.

..."