Ontdek het Spaanse agrotoerisme in de magnifieke beschermde natuurgebieden

Een verblijf in een rurale gite staat synoniem voor het ontdekken van de natuur. De mogelijkheden zijn legio: cider proeven die rechtstreeks uit de ton komt, het vee voederen,of  koken met groenten en kruiden die je net zelf geoogst hebt.

In Spanje is het agrotoerisme meer dan alleen maar een concept: doel is om bezoekers kennis te laten maken met de lokale cultuur en de lokale bevolking. Zo is er een breed aanbod van verblijven, waar de eigenaar en zijn familie je hartelijk verwelkomen. Maar je kan er ook voor opteren om een volledig huis te huren om er je vakantie door te brengen in alle rust. En, wees maar zeker, de ontbijten die je wachten behoren absoluut tot de beste van je hele leven!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met TURESPAÑA.

Ken je de agro-routes?

Agrotoerisme kan je bijna overal in Spanje beleven. Laten we beginnen met Navarra. Wie de agro-routes van Navarra volgt komt in mooie toeristische plekken, met een groot aanbod van rurale activiteiten in de fascinerende landschappen van de Pyreneeën. Op het programma: schapen kweken, traditionele gehuchten bezoeken, kaasmakerijen, wijnkelders, musea van olie of truffels, enzomeer.
In het Baskenland kan je in sommige gehuchten meedoen aan de productie van natuurlijke cider volgens een eeuwenoud procedé. Je zal er ook de kans krijgen om de overheerlijke Idiazabal kaas te proeven, met certificaat van oorsprong. En dan kan je ook kuddes schapen zien en de huizen van de schaapsherders bezoeken.

En waarom niet de zee op?

In Galicië kan je aanmonsteren op een trawler en zo een dagje visvangst op zee meemaken met de bemanning. Hou je goed vast! In Andalusië tenslotte, op een paar stappen van de Costa del Sol, kan je deelnemen aan workshops rond typische producten, zoals het kruiden van olijven. Of een ritje maken per ezel doorheen de pittoreske straatjes. En dat zijn maar een paar voorbeelden!

Meer info:

Ontdek duurzaam toerisme via deze links:

Agrotoerisme

Ecotoerisme

Navarra

Baskenland

Galicië

Andalusië

Nationale parken

Copyrights foto's: TURESPAÑA
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels