Ontdek de Oostkantons en geniet van een gastronomisch weekend

De Oostkantons bieden met de Hoge Venen, de bekroonde fietsroute de Vennbahn, de Grote Routepaden, de ‘Plezierwandelingen’, de ‘Kids on tour’, de steden Eupen en Malmédy en de auto- en motoroutes een grote variatie aan sportief en cultureel plezier. De pure natuur vormt een prachtig decor voor wandelaars en fietsers. En je kan je daarenboven eens goed laten verwennen tijdens een gastronomisch weekend!

Charme hotels met ‘wildweekends’

In het najaar vanaf september prijkt het wild uit de regionale bossen van de Oostkantons op het menu! Het jachtseizoen is open en dus komt er verse kwaliteit op de borden. In de hotels van de Oostkantons kan je deze gastronomische lekkernijen combineren met een weekendverblijf. Het Toeristisch Agentschap Oost-België heeft een tiental kant-en-klare arrangementen voor gastronomische weekends in hotels samengesteld. Je vindt deze aanbiedingen hier. Onze tip: reserveer snel want de beschikbare plaatsen zijn vlug volzet! Smakelijk!

De troeven van de Oostkantons:

Oernatuur in de Hoge Venen

De ‘ruige tuin’ van Europa, zo worden de Oostkantons ook wel genoemd. Hier liggen de Hoge Venen: één van de laatste stukken wildernis in België. De variatie van ongerepte heide, moeras, veen en naaldbossen vormt een oerlandschap waar wandelliefhebbers en natuurgenieters van dromen. Lees meer!

De bekroonde fietsroute de Vennbahn

Volg de oude spoorlijnen van Oost-België tot Duitsland en Luxemburg: de Vennbahn is een van de langste fietsroutes van Europa. Deze bekroonde fietsroute brengt je 125 km lang langs het mooiste van alle drie de landen. Ontdek het hier!

De ‘Plezierwandelingen’

De ‘Plezierwandelingen’ tonen je de verschillende landschappen van de Oostkantons: langs het water, in het bos en de weidse uitzichten vanop de hoogtekammen. De routes stap je af op ongeveer een halve dag tot een dag en bieden voor elk wat wils. Ontdek het hier!

Beroemde Grote Routepaden en ‘Sterwandelingen’

De GR-wegen of de ‘Sentiers de Grande Randonnée’ lopen ook in de Oostkantons! Een van de GR-wegen is de lange afstandswandelroute ‘GR 56’. Het is een van de oudste van België en doorloopt met ruim 280 km een groot deel van de Oostkantons. Je kan ook een meerdaagse wandeltocht maken via de arrangementen van de ‘Sterwandelingen’. Ontdek het hier!

‘Kids on tour’ op avontuur

De Oostkantons bieden ook leuke attracties voor kinderen zoals de 'Kids on tour'. Dat zijn 12 kindvriendelijke wandel– en fietstochten. Ze hebben namen als ‘In het rijk van de reuzen’ of ‘Tot op de top’ … zo weet je meteen dat het om avontuurlijke tochten gaat! Ontdek het hier!

Toeren per thema

De ‘Routes door de Oostkantons’ zijn drie themarondritten langs kastelen, venen en meren of het Ourdal. Zo doorkruis je met de auto of moto het Land van Eupen, de Hoge Venen of de Eifel-Ardennenregio. Ontdek het hier!

Meer info

Alle informatie over de kant-en-klare arrangementen van het Toeristisch Agentschap van Oost-België vind je hier.

Indien je meer informatie wil of vragen hebt, kan je terecht bij: Huis voor Toerisme Hoge Venen – Oostkantons | Place Albert 1er 29a | 4960 Malmedy | +32 80 33 02 50 50 | info@ostbelgien.euwww.ostbelgien.eu.

Copyrights foto's: Dominik Ketz, Vennbahn.eu, Ostbelgien.eu

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Midden-november 2018 opende Radisson het gloednieuwe Radisson Blu Hotel Brugge op de site ‘Nieuw Brugge’, gelegen aan het station. Het hotel ligt op slechts een korte loopafstand van het pittoreske stadscentrum van Brugge. GRANDE.be deed de test en was gecharmeerd!

..."