Montafon in Vorarlberg: bergen die verlangens vervullen

Culinaire wandelingen, e-bikeroutes hoog in de bergen, indrukwekkende themapaden en spannende 'via ferrata’s' laten in Montafon je hart sneller slaan. Natuurliefhebbers, genieters en sporters ontdekken en ervaren de alpine vallei in de meest westelijke provincie van Oostenrijk in de zomer op een veelzijdige manier.

Is het het verlangen naar rust, het zoeken naar het oorspronkelijke of het verlangen naar nieuwe avonturen? Het indrukwekkende natuurlandschap van Montafon is tegelijk balsem voor de ziel én een avontuurlijke speeltuin. Actieve vakantiegangers en sporters kunnen het zuiden van Vorarlberg verkennen tijdens het wandelen, bergbeklimmen en zelfs alpinisme. In totaal zijn er 1.161 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden, 262 kilometer aan gemarkeerde mountainbikeroutes en 17 via ferrata-routes beschikbaar.

Als je liever in de stille hoeken van het Alpental verblijft, vind je ook snel wat je zoekt. Rust is wijdverbreid – ook buiten de twee Europees beschermde gebieden Verwall en Wiegensee. Een moment voor jezelf, enkel de geluiden van de natuur en een prachtig uitzicht: in Montafon leiden niet alle paden naar de bestemming, maar heel vaak naar jezelf.

In goed gezelschap

Samen met de lokale wandelgidsen wordt elke reis naar het Montafon-gebergte een bijzondere ervaring. Soms word je daarbij zelfs culinair verwend. Bij de wandeling met Elisabeth naar de Alp Nova wacht de wandelaars een stevige maaltijd met de Montafoner Sura Kees - een regionale kaasspecialiteit. Daarbij vertellen kaasmaakster Andrea en alpenherder Andreas over hun leven in de bergen.

Tijdens de Gauertaler AlpkulTour zijn er vele interessante details over het cultuurlandschap in Montafon te ontdekken in de vorm van sierlijke houten sculpturen. Deze wandeling loopt langs een van de 13 themaroutes in Montafon.

De Montafoner theaterwandeling "Auf der Flucht" (“Op de vlucht”) in Gargellen is geen themawandelroute, maar heeft toch ook een duidelijke thematische focus. Tegelijkertijd volgt het "teatro caprile" op veranderende locaties het lot van vluchtende mensen aan de Oostenrijks-Zwitserse grens. Het is een indrukwekkend schouwspel met actuele referenties en een sterke zuigkracht.

Hoog naar boven

De hoogste bergtop van Vorarlberg, de Piz Buin (3.312 meter), laat er op indrukwekkende wijze geen twijfel over bestaan dat je in Montafon erg hoog kunt gaan. En dat niet alleen bij hoogalpine bergtochten. Zo begeleidt bijvoorbeeld mountainbike-gids Markus gasten naar meer dan 2.000 meter hoogte tijdens de e-bike-tour naar de Neue Heilbronner Hütte. Dankzij ondersteunende elektromotoren is dit zelfs mogelijk voor deelnemers met enkel een basisconditie.

Een beetje meer kracht in de dijen is wel nodig voor de via ferrata Gauablickhöhle. Aan het einde van het Gauertal neemt een lokale berggids je stap voor stap mee langs de machtige rotswanden van de Rätikon. Niet alleen het imposante landschap, maar ook de 350 meter lange en pikzwarte Gauablickhöhle zijn daar erg indrukwekkend.

montafon.at

Montafon Tourismus GmbH
6780 Schruns/Vorarlberg
+43 50 6686
montafon.at
Copyright: Montafon Tourismus GmbH - Stefan Kothner
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."