Meest gelezen: Verona in de voetsporen van Romeo en Julia

Op een steenworp van het Gardameer kan je romantisch dwalen door de renaissancestraatjes van Verona. De ‘hoofdstad van de liefde’ en thuisstad van Shakespeares Romeo & Julia telt voldoende levendige piazza’s, authentieke kerken en architecturale rivierbruggen om een citytrip te vullen. Op zoek naar de gezellige romantiek van Verona.

Een bezoek aan ‘Casa di Giulietta’

Het huis van Julia is tegenwoordig een bedevaartsoord geworden. Het huis behoorde sinds de 13de eeuw tot de familie Cappelletti. Wandel op het gezellige binnenpleintje en ga onder het wereldberoemde balkon staan waar de epische woorden ‘O Romeo, Romeo, wherefore art thou Romeo?’ werden uitgesproken. Verder vind je er het bronzen beeld van Julia. Bijgeloof zegt dat je geluk zal hebben in de liefde wanneer je over haar blinkende borst wrijft.

Opera in de Arena di Verona

Tijdens de zomermaanden organiseert de stad verschillende opera- en balletvoorstellingen in de imposante Arena di Verona. De Arena is als één van de best bewaard gebleven Romeinse amfitheaters een pareltje op zich. Sinds 1913 zorgt de uitstekende akoestiek voor kippenvelmomenten tijdens de operavoorstellingen. Aida, Madame Butterfly en Nabucco zijn maar enkele namen van gerenommeerde opera’s die je kan bijwonen. De dag van de show kan je de gigantische rekwisieten bewonderen op het arenaplein.

Panorama vanop Torre Dei Lamberti

Deze 84 meter hoge toren staat vlak aan het gezellige Piazza delle Erbe in het oude centrum van Verona. De bouw van de toren startte in 1172. Je kan de toren te voet of via de lift bereiken. De lift brengt je wel enkel tot het eerste uitzichtspunt. Wie wil genieten van het fenomenale panoramische uitzicht over het gezellige Verona moet nog een tiental trappen beklimmen. Maar dat is de inspanning meer dan waard!

Cappuccino’s op Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe zelf is een heel gezellig pleintje. Rondom vestigen zich verschillende winkels, restaurants en trattoria. Er valt op elk moment van de dag wel iets te beleven. Overdag staan er permanent kraampjes met typische Italiaanse souvenirs en koopwaren. Zoek je nog een magneet van Verona of eerder een zonnehoed? Je vindt het er allemaal! ’s Avonds is het plein met de fontein verlicht en kan je genieten van een heerlijke cappuccino.

‘The Juliet’s Club’

Wie de film ‘Letters to Juliet’ gezien heeft, kent het principe. Je schrijft een brief geadresseerd aan Julia in Verona. De Club di Giulietta antwoordt hierop in naam van één van de bekendste literaire figuren in de geschiedenis. De club ontvangt duizenden brieven van over heel de wereld Een team van vrijwilligers zorgt ervoor dat iedere afzender een antwoord krijgt. Schrijf je brief en ga het posten in het hoofdkantoor in de Corso Santa Anastasia vlakbij de Piazza delle Erbe.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
Villa d'Amelia is een stijlvol en hedendaags hotel, 15 kilometer ten zuiden van Alba.
..."