Meest gelezen: Nice, la perle de la Méditerranée

Nice is de hoofdstad van de Zuid-Franse Côte d'Azur en vormt een frisse combinatie van het stadse leven met een mediterraanse twist. De pittoreske sfeer, het onmiskenbare m'as-tu-vu-gehalte en het rijke culturele aanbod toveren Nice om tot de parel van de Middellandse Zee.

 Nice staat bekend als mondaine badplaats met de Promenade des Anglais als luxueus hoogtepunt. Pootje baden in het azuurblauwe zeewater, keuvelen over het keienstrand, dure auto's zien voorbijrazen en luxe herenhuizen met palmbomen kijken: het zijn maar enkele manieren om de weelderige stad te ontdekken.

Maar je geniet hier ook van de à l'aisesfeer. Wanneer je door de oude straatjes van het historisch centrum kuiert ontdek je de pastelkleurige huizen en gezellige terrasjes pas echt. Geniet van een glaasje wijn en een salade Niçoise op een terrasje in de zon en aanschouw de locals die hun kleurrijke was ophangen en ondertussen een praatje maken met de overburen.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Hôtel Panoramic bevindt zich in Bagnères-de-Luchon, de 'Koningin van de Pyreneeën'. Het is de ideale plaats om even tot rust te komen, de batterijen weer op te laden, te genieten van de fauna en flora en de adembenemende Pyreneeën.

..."
"

Straatsburg bezoeken, én genieten van de natuur en de rust!

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht deze B&B en schreef:
"

In de vallei van de Dordogne ligt net buiten Souillac het vakantiedomein Le Manoir.

..."