Maak kennis met de topchefs van de Spaanse haute cuisine

Aan het firmament van de wereldtop in de haute cuisine schitteren beroemde Spaanse chefs, zoals Ferran Adria en de broers Roca. Verspreid over het hele land telt Spanje zowat 200 restaurants met minstens één Michelin-ster. Hiervan hebben er 11 restaurants drie sterren! De Spaanse haute cuisine staat bekend om zijn originaliteit en innovatie, in een combinatie van traditionele mediterrane keuken en nieuwe, creatieve ideeën.

Sinds ‘El Bulli’ van Ferran Adria in 2011 zijn deuren sloot voor het publiek kan ‘El Celler de Can Roca’ van de drie broers Roca in Girona beschouwd worden als het meest gerenommeerde Spaanse restaurant: het werd in 2013 en 2015 verkozen tot beste restaurant ter wereld door ‘Restaurant magazine’. Ook de Baskische restaurants ‘Mugaritz’ en ‘Asador Etxebarri’ staan in de top 10.

Gourmet markten: huizen van smaak

In de loop van de voorbije jaren werden in vele Spaanse steden nieuwe overdekte markten geopend. Deze gourmet markten zijn een ode aan verse producten, nieuwe smaken en innovatieve gerechten. Je kan urenlang langs de stalletjes wandelen, proeven, gerechten proberen. In Madrid zijn de bekendste markten die van San Miguel, San Anton, Platea, … In Barcelona is La Boqueria een ‘must see’, in Toledo vind je San Agustin, in Cordoba de Victoria markt, …

Almeria Spaanse Hoofdstad van de Gastronomie 2019

Elk jaar kiest Spanje een stad die de titel van Hoofdstad van de Gastronomie mag dragen. Na Léon in 2018 wordt in 2019 Almeria in Andalusië het centrum van de Spaanse keuken. Hiermee beloont men gastronomische kwaliteit op alle niveaus: van de rijkdom van de lokale producten tot de creativiteit van de plaatselijke chefs. In 2019 zullen in Almeria een pleiade van gastronomische evenementen worden georganiseerd. Om naar uit te kijken!

Evenementen 2019

Almería. Spaanse hoofdstad van de Gastronomie in 2019

Meer info/links

Haute cuisine

Gourmet markten

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Verrassend logeren of luxueus kamperen? Valle de Oro is de perfecte locatie om heerlijk te lanterfanten op het ritme van het zuiden.

..."