Lille organiseert van 17 tot 21 juli een Belgische week!

De Belgen zijn aan het feest in Lille/Rijsel: de stad organiseert een Belgische Week van 17 tot 21 juli!

Lille houdt van Belgen

En daarom organiseert de stad van 17 tot 21 juli een Belgische week. Op allerlei plaatsen in de stad biedt men welkom- en shoppingtips aan alle Belgen op vertoon van hun identiteitskaart. Onder andere gratis activiteiten om de stad te ontdekken, zoals een ontdekkingstocht door Lille in een 2CV.

Lille heeft een uitgebreid cultureel aanbod

In de kijker vandaag: de tentoonstelling 'Colors, etc...' die nieuw en gedurfd kleurgebruik belicht. Tot 14 november te bezichtigen in Tripostal, georganiseerd door Lille3000 in samenwerking met het Gents Design Museum. Mis ook het Street Art het Lille parcours niet! Dat wordt vermeld in een gloednieuwe gids. Tot slot zijn er nog interessante expo's in dit culturele jaar: de tentoonstelling Paul Klee in het LaM, de Experience Goya in het Palais des Beaux-Arts in Lille en de 20ste verjaardag van het Musée La Piscine in Roubaix.

Lille heeft de beste gastronomische adressen

6 sterrenrestaurants, beroemde chef-koks, jonge talenten, buitengewone patissiers en een unieke manier om culturen te mengen in een stedelijke en vriendelijke sfeer. Maar ook streetfood: de plaatselijke keuken, ter plekke bereid voor je ogen. Ga zeker naar de food court Grand-Scène voor de proeverijen!

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Dit oude klooster werd met veel smaakgevoel omgetoverd tot een aangenaam designhotel. De kamers van dit sfeervol 15e-eeuws pand liggen rondom de binnentuin, zijn ruim en hebben hier en daar nog authentieke elementen.

..."