Lentekriebels met deze 9 Ierse voorjaarstips

De dagen worden langzamerhand langer, de zon laat zich vaker zien en de temperaturen worden aangenaam warmer. We hopen dat we snel weer mogen reizen want met de voorjaarstips van Tourism Ireland krijg je zin om de Ierse lente te beleven.

1. Ontdek Belfast en de Causeway Coast

Breng zeker een bezoekje aan Belfast en de Causeway Coast. Ze werden door Lonely Planet uitgeroepen tot ‘s werelds beste reisbestemming in 2018. Met zijn 2000 hectaren aan natuurparken, hippe restaurants met de allernieuwste cuisine en musea van wereldklasse is het tijd om Belfast te ontdekken. De iconische Causeway Coast ligt net voorbij Belfast en heeft dankzij zijn tijdloze schoonheid tal van superieure activiteiten en bezienswaardigheden te bieden.

2. Toer over de Wild Atlantic Way

Deze fantastische route heeft werkelijk alles: waanzinnige uitzichten, cultuur, eten en unieke ervaringen. Verdwaal in de lentepracht, loop helemaal alleen op de stranden en bewonder de hoge kliffen, eeuwenoude architectuur en nog veel meer.

3. Golf op een heuse linksbaan

Haal jouw golfclubs van zolder en sla een balletje aan Ierlands formidabele kust met natuurlijk schitterende linksbanen. Treed in de voetsporen van golfgrootheden op banen met prachtige zeegezichten, hoge duinen en een golvend terrein. 

4. Duik de tuinen in

Trek er op uit in de magische tuinen van Ierland: van de sneeuwklokjesweek in de Altamont Gardens in county Carlow tot aan het tapijt van bloeiende narcissen in de Barnett Demesne in Belfast.

5. Ambachtelijk eten en drinken

Van een whiskeyproeverij in Dublin tot een foodietour aan de Causeway kust, een Ierse vakantie met eten en drinken in de hoofdrol is onvergetelijk. Ervaar het zelf met een voorjaarsfestival, culinaire route of een smakelijk gerecht in een van de vele hubs voor foodies of kokscholen.

6. Pluk de dag in het merengebied

Er is voor iederwat wils rondom de prachtige meren van county Fermanagh: van boottochten, kastelen, ondergrondse grotten en een vijfsterrengolfresort tot hengelsport, kajakken, uitstekende restaurants en pubs. 

7. Ontraadsel het eeuwenoude oosten van Ierland

Ontdek een schatkist aan lenteherinneringen in het eeuwenoude oosten van Ierland. Geniet van 5000 jaar geschiedenis, veelzijdige cultuur en Keltische curiositeiten tijdens een voorjaarsreis in deze bijzondere regio.

8. Reis door de Zeven Koninkrijken

Onderneem een middeleeuws  avontuur door het échte Westeros, ofwel Noord-Ierland. Bezoek de spectaculaire plekken uit de tv-serie met een speciale tour, slenter onder de Dark Hedges, smul als een koning ga boogschieten op Winterfell.

9. Sporten in Dingle

De beste buitenactiviteiten tijdens het Ierse voorjaar vind je in Dingle in county Kerry. Dankzij zijn indrukwekkende en afwisselende landschap met kustvlaktes, stranden, bergen en meren is het er perfect om te fietsen, mountainbiken, rotsklimmen, (berg)wandelen en nog veel meer.

 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels