Recept 1: Knoedelsoep
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereiding:
Kook en schil de aardappelen en druk ze daarna door een zeef. Meng ze met de kwark en alle andere ingrediënten, kneed er rondjes van en bak deze in geklaarde boter. Maak je runderbouillon op basis van runderbotten, groenten, zout en peper laat alles op een laag vuur trekken. Serveer de aardappelknoedels in de bouillon. Garneer met bieslook en peterselie.
Recept 2: Spinazie- en bergkaasknoedels uit Gerlos
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereiding:
Doe het brood in een schaal. Snipper de ui fijn en stoof goudbruin in de alpenboter. Hak de spinazie fijn, voeg bij de ui en stoof zo’n 5 min. Kruid rijkelijk met zout, peper en nootmuskaat. Laat alles even afkoelen, meng dan met de eieren en voeg de melk, kaasblokjes, meel, zout en peper toe. Kneed goed door met de hand en laat 10 min. afgedekt rusten. Vorm uit dit beslag ronde knoedels en laat ze zo’n 15 minuten in kokend water koken. Doe intussen de alpenboter in een pan laat op een matig vuur langzaam smelten tot de boter een donkere kleur krijgt. Giet deze boter over de gekookte knoedels en bestrooi met parmezaan.
Klik hier voor meer recepten uit het Zillertal
Foto's Zillertal Tourismus