Lekkere recepten uit het Zillertal: voor ter plaatse én thuis!

In het Zillertal zijn niet enkel de skipistes een troef. Je kan er ook heerlijk eten, waarbij je zeker de lokale specialiteiten moet geproefd hebben. De meeste van die gerechten kan je ook thuis maken! Lekkers als de Zillertaler Krapfen (donuts), appelstrüdel met een geut rum, Alpine yoghurt met fruit, cordon bleu, ragoût van hert, entrecôte van gems met paddestoelen en knolselder crème, kalkoen met honing-mosterd saus, kaas knoedels, eend met rode kool en aardappel knoedel, enzomeer. GRANDE.be presenteert twee recepten: knoedelsoep en spinazie- en bergkaasknoedels uit Gerlos.

Recept 1: Knoedelsoep

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg aardappelen (bloemig)
  • ½ kg kwark
  • ½ kg Graukäse (typische Tiroolse kaas)
  • ½ kg broodkruim
  • zout, peper
  • peterselie, bieslook
 
Bereiding:
Kook en schil de aardappelen en druk ze daarna door een zeef. Meng ze met de kwark en alle andere ingrediënten, kneed er rondjes van en bak deze in geklaarde boter. Maak je runderbouillon op basis van runderbotten, groenten, zout en peper laat alles op een laag vuur trekken. Serveer de aardappelknoedels in de bouillon. Garneer met bieslook en peterselie.

Recept 2: Spinazie- en bergkaasknoedels uit Gerlos

 
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 180 g oud witbrood
  • 250 g bladspinazie
  • 2 eieren
  • 1 middelgrote ui
  • 35 g kaasblokjes (bergkaas van rauwe melk)
  • 50 ml alpenmelk
  • 1 eetlepel meel
  • 10-15 g alpenboter
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 60 g alpenboter
  • parmezaan naar smaak
Bereiding:
Doe het brood in een schaal. Snipper de ui fijn en stoof goudbruin in de alpenboter. Hak de spinazie fijn, voeg bij de ui en stoof zo’n 5 min. Kruid rijkelijk met zout, peper en nootmuskaat. Laat alles even afkoelen, meng dan met de eieren en voeg de melk, kaasblokjes, meel, zout en peper toe. Kneed goed door met de hand en laat 10 min. afgedekt rusten. Vorm uit dit beslag ronde knoedels en laat ze zo’n 15 minuten in kokend water koken. Doe intussen de alpenboter in een pan laat op een matig vuur langzaam smelten tot de boter een donkere kleur krijgt. Giet deze boter over de gekookte knoedels en bestrooi met parmezaan.
 

Klik hier voor meer recepten uit het Zillertal

Foto's Zillertal Tourismus
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Een hotel zoals een dorp, staat er op de hotelfolder, en inderdaad, rond het charmante kleine ‘dorpsplein’ liggen de keurige huisjes waarin de wondermooie kamers en suites van het superieure viersterrenhotel Castello Falkner zich bevinden.

..."
"

In Tirol is het dag en nacht goed jodelen, maar niet altijd goed logeren. Menig reiziger haakt af omwille van de weliswaar authentieke, maar zeer dikwijls gedateerde hotelinfrastructuur.

..."
GRANDE reporter Wim De Mont
bezocht dit hotel en schreef:
"

Berglucht, adembenemende landschappen en veel sportfaciliteiten. Stock Resort ligt op een hoogte van 850 meter en beschikt over een uitstekende sportinfrastructuur.

..."