Kandidaat ‘Stad van het Jaar’: Krakau

Krakau is de parel aan de Poolse kroon

Krakau, ook wel de parel aan de Poolse kroon genoemd, was tot 1609 officieel de hoofdstad van Polen, maar bleef sindsdien de culturele hoofdstad. Tegenwoordig is het de meest bezochte stad van Polen.

UNESCO Werelderfgoed

Sinds 1978 staat de binnenstad, aan de oevers van de rivier Wisla, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad staat vooral bekend voor de mooie historische gebouwen, de UNESCO-sites en de speciale sfeer die oude, vervlogen dagen combineert met een jonge, dynamische toets dankzij een van de beste en oudste universiteiten van Europa. Toeristen combineren een bezoek aan de stad in het zuiden van Polen met bezienswaardigheden in de omgeving, zoals de zoutmijn van Wieliczka en het voormalige concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau.

        

Succes bij Belgische toeristen

Polen is een interessante bestemming voor de Belgen: het is dichtbij en biedt toch een ‘exotische’ sfeer omdat het minder bekend is dan de zuiderse bestemmingen. Dat maakt een bezoek tot een uitdaging, een ontdekking. Krakau is een uitgesproken bestemming met een speciale, karaktervolle sfeer. De stad biedt de perfecte combinatie van waardevolle, historische plaatsen, de uitstekende regionale keuken en traditionele bars en cafés. Iets wat de Belgische toeristen zeker weten te smaken!

Krakau is ook bekend vanwege de nabijheid van het voormalige Nazi-kamp van Auschwitz-Birkenau. Veel bezoekers combineren een bezoek aan de stad met een bezoek aan het concentratiekamp uit de tweede wereldoorlog. Een oorlog die ook een enorme impact heeft gehad op veel Belgische families.

Waarom voor Krakau stemmen?

Krakau is de perfecte bestemming voor een citytrip. De stad is dichtbij, bereikbaar op minder dan 2 uur vliegen en het blijft – nog steeds – een mysterieuze locatie.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels