Interview met winnares Evi Verhamme van de wedstrijd met TGV INOUI naar Rennes of Nantes: "De culturele hoogtepunten zijn een must om te bezoeken"

In samenwerking met TGV INOUI organiseerde GRANDE.be een wedstrijd om twee treintickets naar Rennes of Nantes te winnen. Evi uit de deelgemeente Sint-Michiels in Brugge is de gelukkige winnares van de tickets en reageert alvast dolenthousiast: “Ik kom het beste tot rust in een andere omgeving”.

Op ontdekkingstocht met een vriend

De Franse steden Rennes en Nantes staan vooral bekend om hun middeleeuwse sfeer, gemengd met hedendaagse cultuur en kunst. Evi heeft beide steden nog nooit bezocht. Ze kan dan ook niet wachten om binnenkort op ontdekkingstocht te gaan. “Ik weet nog niet of ik Rennes of Nantes kies, maar ik neem zeker een goede vriend mee”, vertelt ze ons. Frankrijk vindt ze altijd een leuke bestemming: “Het is een divers land en ligt niet te ver van België”.

Heerlijk genieten van culturele hoogtepunten

Dat Evi van reizen houdt, wordt al snel duidelijk tijdens het gesprek. “Zodra ik er financieel de mogelijkheid toe heb, en het praktisch lukt met mijn job, ga ik op reis”, zegt ze.  Avontuurlijk, cultureel of relaxt: in een andere omgeving komt de winnares volledig tot rust. Tijdens haar toekomstige trip naar Rennes of Nantes wil ze vooral lekker eten en genieten van de culturele hoogtepunten die de steden te bieden hebben.

Gezellig met de trein

Reizen met de trein is Evi niet onbekend: onlangs heeft ze op die manier Parijs bezocht. "Reizen met de trein heeft iets gezelligs", lacht de winnares.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel 'Le Royal' van de hotelgroep Barrière een prachtig toeristenoord aan de Normandische kust.

..."
"

Straatsburg bezoeken, én genieten van de natuur en de rust!

..."
"

Dit hotel vind je in het historische hart van de stad Troyes, op wandelafstand van de kathedraal en het voormalige bisschoppelijke paleis. Dit vakwerkhuis behoorde ooit toe aan de Orde van de Tempeliers en de fundamenten dateren uit de twaalfde eeuw.

..."
"
Het Sozo Hotel is gevestigd in een voormalige kerk. De originele structuren van het gebouw werden behouden. Het geheel werd ingericht met designmeubelen van onder meer Philippe Starck en Ron Arad. Bovendien baadt elke verdieping in een andere sfeer dankzij de uitgekiende en aparte verlichting.
..."
"

De Champagneregio is een allercharmant hotel mét verfijnd restaurant rijk. Het gaat om Les Avisés in het schattige dorpje Avize. Dit logeeradresje vormt een perfecte blend tussen logeren en genieten van champagnebubbels, want de uitbater ervan, Anselme Selosse, is meteen ook champagneboer.

..."
"
Het hotel is ondergebracht in een landhuis in second empire-stijl, dat vooral populair was op het einde van de negentiende eeuw. Het Villefromoy hotel werd gerenoveerd met oog voor de grandeur van weleer maar wel met hedendaags comfort.
..."
"

Het comfortabele New Hotel Roblin is centraal gelegen vlakbij Madeleine en op wandelafstand van de Grands Boulevards, metro Madeleine én fietsenstallingen van Vélib'. Uitgebreid ontbijtbuffet met bediening, restaurant in het hotel.

..."
"

We overnachten in hotel Les Jardins du Marais in een rustige straat in de buurt van de Place de la République. De ontbijtzaal en het restaurant bevinden zich rond een groene en rustige patio. Het Amerikaanse ontbijtbuffet is uitgebreid. Vlakbij metro Saint-Sébastien-Froissart.

..."
"

Lichte kleuren en Louis XVI-meubilair zorgen voor een op-en-top Frans sfeertje.

..."
"

Dit oude klooster werd met veel smaakgevoel omgetoverd tot een aangenaam designhotel. De kamers van dit sfeervol 15e-eeuws pand liggen rondom de binnentuin, zijn ruim en hebben hier en daar nog authentieke elementen.

..."

Pagina's