Hotel Winselerhof: oase van rust, natuur en genieten

In Landgraaf in Nederlands Zuid-Limburg komt alles bij elkaar. De regio ‘Parkstad Limburg’ is het snijpunt van Nederland, Duitsland en België: de steden Maastricht, Aken en Luik liggen op een steenworp afstand. Het is hier de zuidelijke heuvelstreek van Nederland: met uitgestrekte bossen en grote heidegebieden. Ook aan activiteiten geen gebrek: de bekende indoor skipiste SnowWorld, de dierentuin GaiaZOO en het attractiepark Mondo Verde.

Oase

Mooi midden al deze kruispunten vormt Hotel Winselerhof een oase van rust, natuur en genieten. Het behoort tot de Zuidlimburgse Oostwegel Collection, waar ook het Kruisherenhotel in Maastricht, Hotel Château St. Gerlach in Valkenburg en restaurant Château Neercanne deel van uitmaken. De familie Oostwegel gaat voor klasse en kwaliteit: men respecteert de sfeer van elk gebouw, en vult dat aan met eigentijdse luxe. Winselerhof ligt op een kilometer van de grens met Duitsland, in een groot bosrijk gebied. Vanuit het hotel kan je grote wandelingen maken, die allemaal perfect zijn gemarkeerd.

Voormalige herenboerderij

De 49 kamers liggen rond het authentieke binnenhof van de voormalige herenboerderij: elke kamer is ruim en voorzien van alle moderne comfort, zoals gratis WIFI, Nespresso-apparaat, aparte badkamer, safe, radio en tv.

Italiaans festijn in restaurants Pirandello en Luigi's

Een absolute aanrader is het exquise restaurant Pirandello, waar men de smaak van Italië serveert. Het aanbod bestaat uit meerdere gangen naar keuze, steeds gebaseerd op fijne Italiaanse gerechten. Daar horen ook prachtige wijnen bij, waarbij de wijnkeuze verrast en overtuigt. In de zomermaanden kan je op het wijdse terras dineren, met zicht op de eigen wijngaarden van Winselerhof. Voor de lunch kan je terecht in een tweede Italiaans restaurant Luigi’s Lunchrestaurant & Bar.

Foto's: Etienne van Sloun
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Mooi midden het snijpunt van Nederland, Duitsland en België vormt Hotel Winselerhof een oase van rust, natuur en genieten. Het behoort tot de Zuidlimburgse Oostwegel Collection. Een absolute aanrader is het exquise restaurant Pirandello, waar men de smaak van Italië serveert.

..."
"
Net achter het Maastrichtse Vrijthof vind je het Kruisherenhotel: een oude kerk met kloostercomplex van de monnikenorde der Kruisheren. De bouw werd begin van de zestiende eeuw afgerond, binnenin is de design supermodern.
..."