Gurgl in Oostenrijk: De Diamant van de Alpen

Gurgl, aan het einde van de Ötztaler Alpen in Tirol, is een van de meest exclusieve skioorden van Oostenrijk. Geniet in alle comfort van de winter tijdens je verblijf in de Diamant van de Alpen.

Eindeloze skipistes en ultramoderne infrastructuur

Met 112 kilometer aan skipistes en hoogtes tot wel 3080 m, staat Gurgl garant voor eindeloos skiplezier. Bovendien zorgt het exclusieve skioord voor de beste infrastructuur én comfort. De nieuwe Rosskar-gondelbaan, bijvoorbeeld, is een hypermoderne kabelbaan met cabines voor tien personen die je in amper 9 minuten van het centrum van Obergurgl naar de zonovergoten skipistes van de Festkogl Alm brengt. Geniet tijdens de rit van het prachtige uitzicht op de bergen van het Ötztal. De zetelverwarming houdt je heerlijk warm.

’s Avonds overnacht je in een van de 25 vier- of vijfsterrenhotels, waaronder het vijfsterrenhotel Relais & Châteaux. Een betere ski- in & ski-out ervaring vind je niet, want de meeste pisteafdalingen stoppen ongeveer tot aan de voordeur van het hotel!

Of eens wat anders dan skiën?

Een onvergetelijk skitrip combineren met andere activiteiten? Het kan! Breng zeker een bezoekje aan het Top Mountain Motorcycle Museum, het hoogste motormuseum van Europa. In 2021 was dit museum verwoest door een zware brand, maar de eigenaarsbroers Alban en Attila Schreiber hebben het in een recordtijd heropgebouwd. Het museum is nu groter en beter dan ooit! Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de motorfiets en het wereldje van Oldtimers in Oostenrijk. De “Motor Experience” zorgt voor een interactieve ervaring: zo kan je een motorritje maken in Tirol dankzij een 4D-bioscoop, inclusief luchtstroom, motorgeluiden en bochtenwerk. In het “Reality Selfie Point” word je omgetoverd tot een echte motorrijder voor een leuke foto.

Lekker eten en een prachtig uitzicht in Top Mountain Star

Voor een adembenemend panorama, moet je op de top van de Wurmkogl zijn. Hier vind je het futuristische platform Top Mountain Star op een hoogte van wel 3080 m. Geniet van een lekker hapje, drankje én de prachtige vergezichten over de omliggende bergen tot zelfs de Italiaanse Dolomieten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."