Griekenland: Eilandhoppen tussen de Ionische Eilanden

Schildpadden spotten? Check! Op avontuur gaan? Check! Een fenomenaal uitzicht vanaf een gigantische klif? Check! Uitrusten op een heerlijk strand? Check! Ziet jouw bucketlijstje er ook zo uit? Dan moet je deze zomer zeker eilandhoppen tussen de Ionische Eilanden: Korfoe, Lefkada, Kefalonia en Zakynthos!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Visit Greece Benelux.

Eerste stop: Korfoe, een glorieus verleden

Korfoe is het noordelijkst gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee. Met indrukwekkende bergen, een kristalheldere zee en prachtige baaien, is het een van de mooiste eilanden van Griekenland. Bovendien heeft Korfoe een rijk multicultureel erfgoed met veel historische monumenten. De oude stad van het eiland maakt zelfs deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een mix van klassieke Venetiaanse gebouwen en lokale tradities.

Dompel je onder in het glorieuze verleden van Korfoe. Doe daar nog eens (het hele jaar door) zonnig weer bovenop, en je hebt de ideale vakantiebestemming.

Wil je nog meer inspiratie voor je volgende reis? Lees dan zeker deze blogpost

I love Griekenland: Korfoe

Tweede stop: Lefkada, een paradijs voor watersport

Eilandhoppen is de ideale manier om de typisch Griekse eilanden te leren kennen. Vanuit Korfoe kan je makkelijk met een boot of ferry verder reizen naar het volgende eiland in de Ionische Zee: Lefkada. Ook op dit eiland is de natuur adembenemend met weelderige vegetatie, idyllische baaien en helder, azuurblauw water. Trek je zwemkleding maar aan en trek naar het strand Porto Katsiki! Hier kan je zalig vertoeven op het gouden zand met gigantische witte kliffen op de achtergrond.

Zin in een beetje avontuur? In Lefkada kunnen watersportliefhebbers hun hartje ophalen en windsurfen of duiken. De echte durvers kunnen daarnaast paragliden langs de kust en genieten van een fenomenaal panorama. Het eiland wordt omringd door 13 kleine eilandjes die je ook per boot kan verkennen. Een van die eilandjes, Scorpios, was eigendom van de rijke Onassis-familie en kan je enkel vanuit het water bewonderen.

Wil je nog meer inspiratie voor je volgende reis? Lees dan zeker deze blogpost

I love Griekenland: Lefkada

Derde stop: Kefalonia, de sprookjesachtige grot van Melissani

Op naar het volgende eiland. Kefalonia, in het westen van Griekenland, bereik je al na twee uur varen. Het eiland is vrij onbekend, maar zeker niet onbemind: met ongerepte, groene natuur en vrolijk gekleurde huisjes is het haast een sprookje!

Op Kefalonia kan je een roeibootje nemen en varen naar de grot van Melissani. Volgens de Griekse mythologie was dit de grot waar de halfgod Pan zichzelf verdronk in het water. Het is een van de mooiste bezienswaardigheden van heel Griekenland.

Een andere leuke activiteit op Kefalonia is het beklimmen van de hoogste berg van het eiland, de berg Aenos. De berg is wel 1700 meter hoog, dus je mag er zeker van zijn dat de inspanning wordt beloond met een fenomenaal uitzicht! Daarna kan je lekker dineren in een van de vele kleurrijke restaurantjes op het eiland.

Wil je nog meer inspiratie voor je volgende reis? Lees dan zeker deze blogpost

I love Griekenland: Kefalonia

Zakynthos, zwemmen met Caretta Caretta schildpadden

Tijd voor wat ontspanning! Na slechts drie uur varen bereik je het eiland Zakynthos, waar waterpret centraal staat. Pas wel op als je een frisse duik neemt, want wie weet spot je hier wel de Caretta Caretta schildpad. Op verschillende stranden hebben zij hier namelijk hun broedplaats. Naast die schitterende zandstranden heeft het eiland ook sublieme Venetiaanse invloeden.

Wil je nog meer inspiratie voor je volgende reis? Lees dan zeker deze blogpost

I love Griekenland: Zakynthos

Meer info vind je via deze links:

Visit Greece Benelux

Ionische Eilanden

Korfoe

Lefkada

Kefalonia

Zakynthos

I love Griekenland: Korfoe

I love Griekenland: Lefkada

I love Griekenland: Kefalonia

I love Griekenland: Zakynthos

Copyright foto’s: Shutterstock, Filippini, Assos, iStock, Merakos

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek