Fotoreeks: Stijlvol en keizerlijk, dat is Wenen!

Wenen: een bruisende keizerstad helemaal mee met haar tijd. De geboortestad van de Habsburgers herleeft en volgt de nieuwste design- en architectuurtrends op de voet. Mozart, Sisi en walsen ontmoeten de 21ste eeuw.

De hipste plek in de stad is zonder twijfel het Museumquartier of kortweg MQ. Sinds de opening van dit grootse complex behoort Wenen tot een van de interessantste cultuursteden van Europa en daarbuiten. Deze plek is een oase midden in de stad, waar mensen naartoe komen voor een cultuurbad. In de buurt ligt een schitterend binnenplein waar jong en oud zich thuis voelt. Mooie, organisch aandoende zitbanken vormen de blikvangers, met als extra’s veel ruimte rondom en fijne terrasjes waar locals vrienden ontmoeten of toeristen na een museumbezoek relaxen bij een lekker glas.

© Österreich Werbung, Photographer: Julius Silver

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."