Floriade Expo 2022: genieten van het groene leven in Almere

Na tien lange jaren is het eindelijk weer zover: de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 opent haar deuren in Almere. Tot en met 9 oktober 2022 ontdek je er niet alleen groene oplossingen om steden leuker, mooier en duurzamer te maken maar je kan er ook genieten van de diverse kleuren en geuren van bloemen, planten, groenten en fruit.

'Growing Green Cities'

Op een oppervlakte van 60 hectare laten 400 organisaties uit 40 landen zien hoe de groene stad van de toekomst eruit kan zien. Binnen het thema 'Growing Green Cities' tonen experts van over de hele wereld hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen: van hypermoderne zonnedakpannen en verbazingwekkende verticale geveltuinen tot de nieuwste snoeitechnieken.

"Groen leven in de stad, duurzaam geteeld voedsel, schone energie en een gezond milieu. Het zijn onderwerpen die steeds meer aandacht krijgen en die men probeert toe te passen in het dagdagelijkse leven", zegt de Nederlands politica en secretaris-generaal van Floriade Expo 2022, Annemarie Joritsma. "Het Floriadethema 'Growing Green Cities' sluit naadloos aan bij de ambities van de groeiende groene stad Almere. Ik ben er trots op dat Almere een half jaar lang gastheer is van de Floriade Expo 2022."

Floriade inspireert je om groener en gezonder te leven. Zo ga je na een dag op de expo met allerlei inspirerende ideeën naar huis. Bijvoorbeeld hoe je jouw eigen tuin, balkon of huiskamer kan verrijken. Zo bouw je zelf ook mee aan de groene stad van de toekomst!

Een ritje naar de toekomst

Een van de bijzondere hoogtepunten van de Floriade Expo is de 850 meter lange kabelbaan. Op een hoogte van 35 meter biedt de kabelbaan je een fantastisch uitzicht over de unieke rechthoekige verkavelingsstructuur van het terrein, het arboretum met bomen, planten, heesters en bloemenvelden, de expokavels met de internationale inzendingen en alle overige bezienswaardigheden. Daarnaast vormt het een unieke kans om de duurzame potentie van stedelijke kabelbanen te tonen.

"De kabelbaan past goed bij het thema 'Growing Green Cities', omdat het een duurzaam transportmiddel is met een gering elektrisch energieverbruik en hoge efficiëntie qua infrastructuur. Met slechts twee stations en zeven masten neemt het minimale ruimte in beslag. Bovendien krijgt de kabelbaan een herbestemming na de ontmanteling op deze expo", aldus Sven Stimac, Chief Operating Officer Floriade Expo 2022. 

Tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling presenteert Floriade verschillende groene mobiliteitsoplossingen waarvan de kabelbaan er één is. Een ritje naar de toekomst!

Natuurlijke pracht en praal

Los van alle inspirerende snufjes en innovaties kun je ook gewoon heerlijk genieten van al de natuurlijke pracht en praal op het terrein. Je kunt een reis maken langs de vele in-bloei-staande tuinen, het inspirerende arboretum en smullen van verrassende groene gerechten of jezelf onderdompelen in het afwisselende kunst- en cultuurprogramma. Er is voor ieder wat wils. Kinderen kunnen op expeditie, ouders op proeverij en ondernemers kunnen hun biologisch-afbreekbare kaartjes uitwisselen en de basis leggen voor vruchtbare samenwerkingen.

Klinkt dit alles jou als muziek in de oren? Reis dan tot en met 9 oktober af naar de groene en gezonde stad van Nederland Almere en dompel er onder in het groene leven.

Meer info

Alle info over de Floriade Expo 2022 vind je hier.

 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

In Valkenburg, in het schitterende Ingendael, op 10 minuten rijden van Maastricht, ligt Château St. Gerlach. Een landgoed vol herinneringen en met een overweldigende schoonheid en grandeur.

..."
"

In het heuvellandschap van Zuid-Limburg bevindt zich het Parkhotel Het Gulpdal. De familie Huls baat het viersterrenhotel uit in Slenaken, een pittoresk dorp met authentieke vakwerkhuizen. Het hotel heeft een prachtige ligging in het dal van de rivier Gulp.

..."
"

Mooi midden het snijpunt van Nederland, Duitsland en België vormt Hotel Winselerhof een oase van rust, natuur en genieten. Het behoort tot de Zuidlimburgse Oostwegel Collection. Een absolute aanrader is het exquise restaurant Pirandello, waar men de smaak van Italië serveert.

..."
"
Net achter het Maastrichtse Vrijthof vind je het Kruisherenhotel: een oude kerk met kloostercomplex van de monnikenorde der Kruisheren. De bouw werd begin van de zestiende eeuw afgerond, binnenin is de design supermodern.
..."
"

Het iconische Hilton Amsterdam, doordrenkt van geschiedenis en raffinement, ligt in het chique residentiele Amsterdam-Zuid.

..."
"

Hilton Rotterdam ligt in het hartje van de stad; een plek vol cafés, restaurants, shops en musea.

..."
"

Het DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen ligt in de bossen. Je voelt je als een koning in de luxe kamers met balkons die uitzicht bieden op de bossen en de golfbaan met 9 holes.

..."
"

Hilton Amsterdam Airport Schiphol biedt het perfect begin van de vakantie.

..."
"
Het is een erg comfortabel hotel op het Noordzeestrand, op een kilometer van het (enige) dorp. Alleen wie hier woont, mag met een wagen op het eiland rijden, dus de rust is op Vlieland absoluut. 
..."
"

Peter en Heleen Faas hebben in het gereputeerde Hotel Noordzee in Cadzand een onvervalste New England annex Cape Cod-stijl geïntroduceerd, met veel wit geschilderd hout, maritieme details en vlotte River Woods-kleurtjes. Het hotel beschikt over 62 kamers opgesplitst in tien categorieën.

..."

Pagina's