Epirus, de verborgen parel van Griekenland naast het iconische eiland Korfoe

De regio Epirus wordt (nog) niet overspoeld door toeristen. Het is een verborgen parel van het Griekse vasteland en grenst aan Albanië. Net naast Epirus in de Ionische Zee ligt het iconische eiland Korfoe.

Ongerepte, Griekse natuur: hoge bergen en diepe kloven

Epirus is dé regio om nog ongerepte, Griekse natuur te ontdekken. In het Pindosgebergte, ook wel de “ruggengraat van Griekenland” genoemd, wandel je langs grote, donkerblauwe meren die ontstaan zijn tijdens de laatste IJstijd. Deze meren staan bekend als drakenmeren: ze zijn de habitat voor salamanders die lijken op draakjes. In het nationale Park Vikos loop je dan weer door ’s werelds diepste kloof Vikos vanwege de diepte-breedteverhouding: 900 meter diep en 1.100 meter breed! De tocht start in het dorp Monodendri, waar je een prachtig uitzichtpunt hebt over de kloof, en eindigt 7 uur later in het dorp Vikos.

Dodona, het oudste orakel van Griekenland

Een bijzondere archeologische bezienswaardigheid in Epirus is Dodona, een orakelplaats gelegen in een groene vallei op de oostelijke helling van de berg Tomarós. De plek dateert van 2000 v.Chr. en is daarmee het oudste heiligdom van Griekenland! Het was gewijd aan de goden Zeus en Dione met een tempel en het ‘heilig eikenbos’. Je vindt er ook een hellenistisch theater dat plaats biedt aan wel 17.000 toeschouwers.

Het kustdorp Parga

Veel Grieken meren tijdens de zomer met zeilboten aan in het charmante Parga: een kustdorpje met kleurrijke huisjes en een gezellige haven. Om de authentieke Griekse sfeer op te snuiven, moet je hier zijn! Bovendien kan je het Pargakasteel bezoeken, een middeleeuws kasteel dat in de 15de eeuw gebouwd werd op een berg om het dorpje te verdedigen.

Vanaf Parga naar Lichnos Beach met een watertaxi

Vanaf Parga kan je een watertaxi nemen naar het Lichnos Beach, een van de populairste en mooiste stranden van Epirus. Op het goudgele strand, omgeven door groene bergen, kom je volledig tot rust en vergeet je al je zorgen. Naast zonnebaden kan je ook een bootje huren om te varen naar de grot van Aphrodite.

Nabijheid van Korfoe

Vanuit Epirus kom je makkelijk op het iconische eiland Korfoe: je kan de twee dus combineren! Korfoe staat niet alleen gelijk aan zon, zee en strand; er zijn ook een heleboel bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken. De oude stad van Korfoe maakt bijvoorbeeld deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ten zuiden van de oude stad ligt de archaïsche Tempel van Artemis, gebouwd in in 580 v.C. voor de godin Artemis. De tempel is het vroegst gekende voorbeeld van een 'Dorische tempel' die uitsluitend is opgetrokken uit steen.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels