Een voorproefje van Malaga op Wereld Tapas Dag

Malaga biedt dé ideale strandvakantie voor wie ook van cultuur en bezoeken houdt. Bovendien kan je er héérlijk eten.

Op 16 juni werd Wereld Tapas Dag 2022 gevierd in het Excellis Café in Brussel onder begeleiding van chef-kok Diego Gallegos van Sollo Restaurant. Het was (letterlijk) een voorproefje van wat de regio Malaga allemaal te bieden heeft – ook op gastronomisch vlak.  

Malaga is een kuststad in het zuiden van de Costa del Sol in Spanje aan de Middellandse Zee. De stad wordt omgeven door indrukwekkende bergen en doorkruist door twee rivieren. Op de achtergrond pronkt de Moorse fortificatie Gibralfaro.

De leukste activiteiten in Malaga   

Malaga is de geboortestad van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso. Een bezoekje aan het Picassomuseum mag daarom niet ontbreken tijdens je vakantie. De vaste tentoonstelling telt wel 285 originele werken!

Ook de drukbezochte haven is een must op je bucketlist. Het is een van de oudste zeehavens van Spanje en het bruist er van leven en gezelligheid. Je kan er wandelen op de zomerse boulevard, winkelen en genieten van een drankje met uitzicht op het azuurblauwe water en de vele bootjes.

Twee imposante gebouwen in Malaga die je voor een prijsje kan bezoeken zijn kasteel Gibralfaro en de kathedraal Santa Iglesia de la Encarnació. Kasteel Gibralfaro is een Moorse ruïne op de Gibralfaro-heuvel. Je kan op de vestingmuren wandelen en genieten van een panorama op de stad. De kathedraal van Malaga is de hoogste van Andalusië. Je zal de toren, die je boven de stad ziet uitkomen, al snel opmerken. Binnenin heb je een oude orgel en priesterkoor uit de 17de eeuw.

Zoek je liever de natuur op? Naast de prachtige zandstranden heb je de spectaculaire wandeling El Caminito del Rey, vertaald: het Koningspad. Tot het jaar 2000 was dit de gevaarlijkste wandelroute van Spanje, maar intussen werd ze gerenoveerd en omgetoverd tot een toeristische trekpleister. De 7 km lange tocht brengt je over houten weggetjes en tussen kliffen door op wel 400 meter hoogte. Adembenemende panorama’s verzekerd.   

Wereld Tapas Dag 2022: een voorproefje van Malaga

Malaga is een waar paradijs voor fijnproevers. Van verse vis tot lokaal geteelde topproducten, de regio heeft voor elk wat wils. De ingrediënten worden klaargemaakt volgens pure recepten en zorgen voor een culinaire ervaring op het hoogste niveau.

Tijdens de Wereld Tapas Dag 2022 kon GRANDE.be proeven van enkele heerlijke tapas uit de regio. De eerste tapa bestond uit kruidige aardappelcrème met scharrelkip en zilveruitjes. De tartaar van worst en zongedroogde rozijnen uit de streek deed ons spontaan watertanden. Gerookte sardientjes konden natuurlijk niet ontbreken. Het dessert was een specialiteit uit Malaga: Las Tortas Locas. Deze gebakjes, letterlijk vertaald als ‘gekke taarten’, bestaan uit twee lagen bladerdeeg met banketbakkerstoom binnenin en bovenop een coating van eigeelglazuur en kers.

Smullen in Chiringuitos

Wat is de beste plaats in Malaga om van deze lekkere tapas te proeven? Chiringuitos zijn kleine restaurantjes die je terug kan vinden op de stranden in de regio. Vlak aan het water kan je smullen van lekkere zeevruchten, de beroemde gegrilde sardines en nog veel meer. 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels