Een perfecte skidag in het Oostenrijkse Zillertal!

Het Zillertal in Oostenrijk is ‘s werelds grootste skivallei met 515 kilometer pistes. Er zijn 179 liften, snowboard fun parks, parken voor kinderski en een pleiade van gezellige ski-hutten en prachtige bergrestaurants met zonneterras. De vallei bestaat uit de skidorpen Fügen, Kaltenbach, Zell, Gerlos, Mayrhofen, Hippach, Finkenberg, Tux en Hintertux en biedt zonnige brede pistes voor beginners en families, maar ook uitdagende, sportieve afdalingen en diepsneeuw zones. Dankzij de hoogte van 2000 tot 3250 meter zijn perfecte sneeuwcondities gegarandeerd gedurende heel het seizoen.

We stappen op de ski’s voor een perfecte dag in het Zillertal!

07.45 uur. Snel de skibus in

We zijn al vroeg wakker, want ochtendski is de beste ski! De skibus stopt voor de deur en brengt ons naar het vertrekpunt. Waarom de auto nemen als er zo dikwijls skibussen langskomen? Onze skidag begint zo ook veel relaxter.

08.30 uur. We kunnen starten.

In enkele skigebieden kan je al vanaf 06.55u of 07.30 uur ‘Early Morning Skiing’ doen, als we dat geweten hadden waren we nog veel vroeger uit ons bed gesprongen. Maar niet getreurd, we zijn nu ook bijna de eersten.

08.45 uur. Onze ski’s staan al klaar.

Wow, makkelijk! We kunnen onze kluisjes in het skidepot openen met onze skipas, daar is over nagedacht. Na het skiën laten we hier ons materiaal achter en kan het drogen gedurende de nacht. Zo hebben we morgenochtend terug droge en warme spullen. Dat is praktisch!

09.15 uur. 515 kilometer met 1 skipas.

Met onze skipas hebben we toegang tot de 515 kilometer pistes en de 179 supermoderne liften. Een skipas kan voor 21 dagen, maar ook al vanaf 2 dagen. Dankzij de hoge ligging van het skigebied boven de 2000 meter zijn de skicondities overal perfect. We testen de zonnige brede carvingpistes, maar ook de uitdagende pistes met scherp bochtenwerk. Hier kan je zelfs in de zomer ‘wedelen’: de Hintertuxer gletsjer garandeert 365 dagen per jaar skiplezier, als enige skigebied in Oostenrijk.

12.30 uur. Dorst! Honger! Pauze!

Plezier op de piste, maar ook ernaast! We hebben honger en stoppen in een bergrestaurant. Het is niet makkelijk om er eentje uit te kiezen uit het brede aanbod, maar we vonden een leuk plekje op het zonneterras met een geweldig uitzicht over de vallei. Het Zillertal kent tal van specialiteiten: de Krapfen (deegflappen gevuld met aardappel en kaas), de Graukäse (typische bergkaas), de Zerggl (mengsel van kaas en aardappel), de Schlichtanudeln (kaaspasta), de Melchamuas (pannenkoek met rode bessen) en uiteraard ook de lokale versie van de Kaiserschmarrn (stukjes pannekoek met suiker en room). De gastvrijheid is opvallend, net zoals de versheid van de gerechten.

14.00 uur. En de piste blijft er goed bijliggen!

Weer helemaal opgekikkerd beginnen we aan onze tweede ronde. Hoewel de zon vrolijk schijnt zijn de pistes nog steeds perfect. Dan moeten we toch eens gebruik maken van een aanbieding voor nachtskiën: hier op de berg in de ondergaande zon, dat moet echt het summum zijn!

15.00 uur. Waar is dat feestje?

Wat is er leuker dan een skidag af te ronden met een drankje en een schitterend panorama? Er gaat niets boven een gezellige après-ski! We bestellen onze drankjes en liggen languit in de ligstoelen, terwijl de zon ons verwarmt.

17.00 uur. Tijd voor zwemmen en wellness.

Zo, terug in ons hotel. Nu is het tijd voor een bezoekje aan het wellness-resort en een zalige duik in het zwembad. Zo hoort vakantie te zijn!

Meer info

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels